“Εξάγει”, μέσω Κρήτης, τον πολιτισμό του Σουλτανάτου του Ομάν

Ο κρητικός καλλιτέχνης, τα τερτίπια της μοίρας και η έμπνευση που ήρθε από μακριά.. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» λέει η γνωστή ρήση των στωικών φιλοσόφων και στην περίπτωση του Αρχανιώτη Κωστή Γριβάκη, η επιβεβαίωση ήρθε κάπου στη Μέση Ανατολή.

Φωτογραφίες από y-oman.com

Ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στον 46χρονο Κωστή Γριβάκη, στο περιοδικό Pulse of Oman είναι χαρακτηριστικό της απήχησης που έχει η δουλειά του στο Σουλτανάτο.

Το ατύχημα με το αυτοκίνητο στο χωριό Wakan  ήταν αυτό που άλλαξε τα σχέδια του, αλλά και τον βοήθησε, όπως αναφέρεται, να γνωρίσει και να αγαπήσει τους ανθρώπους του Ομάν και τον πολιτισμό τους.

Ο ίδιος λέει στο περιοδικό ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει τη βοήθεια που του πρόσφεραν οι ντόπιοι προκειμένου να επιστρέψει στην πρωτεύουσα Μουσκάτ. Παράλληλα όμως εκφράζει την αγάπη του για τον πολιτισμό της περιοχής, τον οποίο και αποφάσισε να κάνει γνωστό παντού!

«Προσφέρει την ύψιστη ικανοποίηση σε έναν  καλλιτέχνη να εμπνέεται τόσο πολύ από κάτι ή κάποιον. Για μένα η έμπνευση ήρθε τόσο φυσικά στο Ομάν. Μπορείς να το καταλάβεις, βλέποντας τη δουλειά μου» αναφέρει.

Έχει πραγματοποιήσει πλέον πολλές επισκέψεις σε διάφορες περιοχές του Σουλτανάτου, ενώ τώρα σχεδιάζει να μετακομίσει στη Μουσκάτ και ήδη έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook για να προωθήσει τη δουλειά του:  κομμάτια ξύλου που «μετατρέπονται» σε φιγούρες  ανθρώπων του Ομάν.

Ο καλλιτέχνης από τις Αρχάνες δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την αποδοχή που έχει αυτή η δουλειά του στο κοινό, επισημαίνοντας ότι δέχεται πολλά μηνύματα για παραγγελίες αλλά και από άτομα που ζητούν να μάθουν από αυτόν την τέχνη.

Μάλιστα ετοιμάζει και μια μεγάλη έκθεση με τις φιγούρες αυτές στο Σουλτανάτο, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Θα είναι κάτι που δεν θα έχει παρουσιαστεί ποτέ πριν»

πηγή : www.y-oman.com

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Ζωιδάκης για τα πανηγύρια: Το 95% του κλάδου μας δεν έχει να φάει

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα πανηγύρια λόγω του κορονοϊού και της μη τήρησης των …