Έφυγε ο Γιώργος Καλομοίρης 1931 – 2019

Έφυγε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου για το τελευταίο ταξίδι ένας ακόμα μεγάλος Δάσκαλος ένας μεγάλος Κρητικός Καλλιτέχνης σε ηλικία 88 ετών ο Γιώργης Καλομοίρης (Γιώργαντος)

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Από τις 9 το πρωί της ίδιας μέρας, η σορός θα βρίσκεται στον Μικρό Άγιο Μηνά, απ` όπου θα φύγει στις 12 για τ` Ανώγεια κι αφού θα ψαλεί τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Από τον Ερωτόκριτο πολλά συλλυπητήρια στην Κρήτη στους συγγενείς και φίλους …ελαφρύ το Κρητικό χώμα που θα τον σκεπάσει…

Ο Γιώργης Καλομοίρης (Γιώργαντος) γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1931. Τα πρώτα βήματα στη μουσική, έγιναν από μικρό παιδί, στο Περαχώρι, εκεί που όλοι οι μερακλήδες του χωριού, στην παρέα τους έπαιρναν μαζί και τους πιτσιρικάδες λυράρηδες, για να συμμετέχουνε και αυτοί, σε κείνη την πανδαισία της αντιστοίχησης των συναισθημάτων.

Ο Στραβός (Πασπαράκης Μανόλης), ο Κουρκούτης (Μανουράς Γιώργης), ο Κίτσος (Ξυλούρης ο Γιώργης), και ο Σωκράτης ο Κοκορδούλης, είναι οι πρώτοι παλιοί λυράρηδες της εποχής που επηρέασαν τον Καλομοίρη το Γιώργη.

Ήταν ο Γιωργαντός μόλις 12 χρονών(!) που έπαιξε για πρώτη φορά λύρα, με τους μερακλήδες σε παρέα. Οι συνθήκες μέσα στην κατοχή, για ένα παιδί μόλις 12-13 χρονών, δεν ήταν οι κατάλληλες για να αποδώσει στη “θεά λύρα”, αλλά έχοντας δίπλα του, σε όλο το χωριό αυτούς τους αγγέλους μερακλήδες

δεν μπορούσε παρά να επηρεασθεί και να γενεί αποδέκτης, των συναισθημάτων του λαϊκού πολιτισμού και της ευαισθησίας που κουβαλάει ο Ανωγειανός και να διδαχθεί από τους γλεντζέδες, που ανάθρεφαν τόσους και τόσους καλλιτέχνες.

Το πρώτο επαγγελματικό γλέντι έγινε στ’ Ανώγεια το 1948, σ’ ένα γάμο και έπαιξαν μαζί με τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη.

Που σαν κοπέλια ετότεσας μαθαίνανε μαζί τη λύρα. Ηταν η απαρχή της προοπτικής του καλλιτέχνη, για να ξεπεράσει τα σύνορα του χωριού και άρχισε να κατεβαίνει στο Ηράκλειο, στην Πεδιάδα, στο Μονοφάτσι, στο Ρέθυμνο και σ’ όλη την Κρήτη.

Πρώτη φορά παίζει στο Ηράκλειο, ότου Χαρίλαου τη ταβέρνα στον Πόρο. Στη συνέχεια έπαιξε στο πρώτο Κρητικό κέντρο του Ηρακλείου στον “Ερωτόκριτο”.

Ο Καλομοίρης ο Γιώργης είναι από τους πρώτους λυράρηδες στο Ηράκλειο, που επέβαλαν τη λύρα και γενικότερα την Κρητική Μουσική την δεκαετία των ονείρων, της ευαισθησίας, των τεχνών και των γραμμάτων, την δεκαετία του 60.

Στην συνέχεια η Κρήτη της Αθήνας, το 1970 τον “απέσπασε” προσφέροντας για εφτά χρόνια την σφραγίδα του στη Κρητική μουσική, στην Αττική στα Κρητικά κέντρα “Κονάκι” και “Αγρίμια” και ξαναγιαέρνει στο Ηράκλειο το 1977 στο “Λιμενικό Περίπτερο” όπου μέχρι και το 1995, δημιουργεί ένα αξεγόραστο και απλό στέκι των μερακλήδων της Κρητικής Μουσικής, δίπλα στην ώρες ώρες φουσκοθάλασσα του Κρητικού πελάγους και άλλες στιγμές, στην απαστράπτουσα από φως και ηρεμία, απέραντη θάλασσα του Μεγάλου Κάστρου, δίπλα στα κάστρα της αρμύρας και του φωτός, τραγουδώντας τους καημούς και τις λαχτάρες ετούνουνε του τόπου. Το 1996 μέχρι 1998 ξαναεπιστρέφει στην Αθήνα, για δυό χρόνια στο κέντρο “Ζορμπάς”.

Ο Καλομοίρης ο Γιώργης, σε όλη του τη διαδρομή, συνεργάστηκε με κορυφαίους λαγουθιέρηδες μεταξύ άλλων και οι: Φασούλάς Ζάχαρης, Κουμιώτης Γιώργης, Τσαγκαράκης Δημήτρης, Νίκος Μανιάς, Μαρκογιαννάκης Γιάννης, Ξυλούρης Γιάννης, Λαρετζάκης Μανώλης, Χαριτάκης Λάμπρος, Κουμιώτης Μανώλης, Ξυλούρης Βασίλης.

Πρώτος δίσκος του, 78 στροφών, το 1958 με το εκπληκτικό τραγούδι “Εγινες μάγισσα για με” και “Δυστυχισμένος βρίσκομαι”, επόμενος δίσκος 78 στροφών “Κυπριωτοπούλα μου” το 1959, δίσκους μικρούς 45 στροφών έγραφε από το 1958 μέχρι και το 1968 γύρω στους 50. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα τραγούδια, “Μ’ άνοιξες στο κορμί πληγές”, “Τα δυό σου χέρια να κρατώ”, “Τσάκι τσάκι”, “Μ’ ένα σου όχι στη ζωή”, “Πάει και πάει το σταμνί στη βρύση”, “Χριστέ και Παναγία μου”, “Βαστά καλό λογαριασμό”, “Φιλενάδες”, “Ηρθε στη βρύση το νερό” και άλλα, συνολικά από το 1969, έγραψε, μέχρι σήμερα, 21 μεγάλους δίσκους.

Ομως δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφερθούμε, πως το ταξίδι της μετανάστευσης των Ελλήνων εκείνες τις δύσκολες δεκαετίες, έφερε πολλούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής κοντά στην Κρήτη του Καναδά, την Κρήτη της Αμερικής την Κρήτη της Αυστραλίας και στην Κρήτη της Ευρώπης. Εκεί βρέθηκε ο Γιώργης με τους συνεργάτες του, μεταφέροντας την γλυκιά ζεστασιά και την ευαισθησία, που χωρίς αυτήν οι Κρήτες όπου και να ‘ναι αισθάνονται ορφανοί.

Αυτή η μικρή αναφορά στο έργο στην πορεία και την δημιουργία του Γιωργαντό, σκοπό κυρίως έχει την νέα γενιά, που αν πάει κιανείς σήμερο σ’ ένα χωριό της Κρήτης, ένα ηλιοβασίλεμα και αφήσει το βλέμμα του σε κείνα τα ερημοκαταλύματα, με τα ξερά χόρτα που δέχουνται τσ’ αχτίνες του ήλιου, θέλει δε θέλει, θ’ απλώσει το χέρι του και θα ακουμπήσει εκείνες τις ερειπωμένες μνήμες, θα χαϊδέψει εκείνα τα απλά αντικείμενα μέσα στα χαλάσματα και θα διακρίνει εκείνο τον Λαϊκό Πολιτισμό, που ξεπροβαίνει μέσα από το χρόνο, με κείνη την παρουσία του ήλιου που βαδίζει προς το χρυσορόδυσμά ντου. Κι ύστερα πιο πέρα μια πεζούλα πετρόχτιστη, στέκει ακόμη στα χαλάσματα και αν κάτσει κιανείς απάνω, η σκέψη, μόνο για σεβασμό και αυτοσεβασμό, θα μπορούσε να μιλήσει.

Ο λογισμός μας θα προπατίξει, σ’ αυτά τα άγια χώματα, με την αξεπέραστη κληρονομιά, είτε λέγεται λαϊκή δημοτική μουσική, είτε δημοτικό τραγούδι, είτε λαϊκή αρχιτεκτονική και αισθητική, είτε ντοπιολαλιά και γενικά εκείνο που λέμε και ενοούμε λεγοντας Λαϊκό πολιτισμό. Χωρίς την ιστορία μας, χωρίς τη γλώσσα μας, χωρίς την ίδια μας την ταυτότητα, στις ανακατατάξεις που επιφέρουν, οι αλλαγές στις παραγωγικές σχέσεις και στην σημαντική αλλοτρίωση του χαρακτήρα του ανθρώπου, από την τεχνολογική εξέλιξη, χωρίς την λαϊκή θυμοσοφία, όλα τα άλλα μετριούνται, στις μέρες μας σε κέρδος και χρήμα!

Με αυτές τις σκέψεις πιστεύουμε πως απλά καταγράφουμε μια πορεία ενός καλλιτέχνη, που έχει προσφέρει πολλά. Κυρίως όμως, πως αυτά που πρόσφερε έχει ιερό καθήκον, να τα παραδώσει στις ερχόμενες γενιές αμόλευτα και αληθινά.

Ηράκλειο, Ιούνιος του 1999
Καλομοίρης Πέτρος, Στιχουργός
(από το cd Γιώργης Καλομοίρης, 40 Χρόνια)

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ…

Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας Μεγάλος Καλλιτέχνης, ένας γνήσιος εκφραστής της Κρητικής μουσικής, ένας Μεγάλος Λυράρης και Τραγουδιστής, ο Γεώργιος Καλομοίρης-Γιωργαντός (1931-2019).
Από τα ιδρυτικά στελέχη του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και Πρόεδρος αυτού κατά τα έτη 1983 -1988, δίνοντας συνεχώς το παρόν στις δράσεις του συλλόγου μας.
Ο Γιώργης Καλομοίρης, σε όλη του τη διαδρομή, συνεργάστηκε με κορυφαίους λαγουθιέρηδες και τραγουδιστές μεταξύ άλλων και οι: Φασουλάς Ζαχάρης, Κουμιώτης Γιώργης, Τσαγκαράκης Δημήτρης, Νίκος Μανιάς, Μαρκογιαννάκης Γιάννης, Ξυλούρης Γιάννης, Λαρετζάκης Μανώλης, Μαμαλάκης Στρατής, Καραγιώργης Γιώργης, Λάμπρος Χαριτάκης, Μανώλης Κουμιώτης, Βασίλης Ξυλούρης, αφήνοντας πίσω του μεγάλη μουσική παρακαταθήκη.
Γιώργη Καλομοίρη σ ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον τόπο μας,
Καλό Ταξίδι Δάσκαλε…

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 13.00 στην γενέτειρα του εκλιπόντος στα Ανώγεια.

Δυστυχώς, πριν λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο Γιώργης Καλομοίρης, ο μεγάλος αυτός λυράρης, έφυγε από τη ζωή…
Τι να πρωτοθυμηθούμε απ’ αυτό τον άνθρωπο και για ποια από όλες τις χάρες να μιλήσουμε!
Καλοσυνάτος, πάντα χαμογελαστός, αψεγάδιαστος όσων αφορά τους τρόπους του και την παρουσία του επάνω στο πάλκο, ευγενικός και με άφθονο χιούμορ, πάντα είχε να πει ένα καλό λόγο για όλους τους συναδέλφους του!
Σαν μουσικός, έγραψε τραγούδια που άφησαν εποχή και οι βραδιές που εμφανιζόταν στο «Λιμενικό περίπτερο» στο Ηράκλειο έγραψαν ιστορία, τις θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία!
Μεγάλοι μουσικοί όπως ο Ψαραντώνης και άλλοι τον αποκαλούσαν «Δάσκαλο», ένας τίτλος που τον τιμά μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Ενεργός στα μουσικά δρώμενα, παρακολουθούσε πάντα τις εξελίξεις και ήταν παρών σε συναυλίες παλαιών και νέων καλλιτεχνών, στηρίζοντάς τους και εμψυχώνοντάς τους!
Στη φωτογραφία εδώ, μαζί με τον Ψαραντώνη και τον Βασίλη Σκουλά, 1 χρόνο πριν, χαμογελαστός και ευδιάθετος όπως πάντα!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ανδρέας και Μιχάλης Αεράκης

(Από την δισκογραφική Αεράκης Κρητικό μουσικό εργαστήρι)

Πέθανε πριν λίγο ο Γιώργος Καλομοίρης ο λυράρης, ο τέως Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής. Η κηδεία την Παρασκευή. Από τις 9 το πρωί της ίδιας μέρας, η σορός θα βρίσκεται στον Μικρό Άγιο Μηνά, απ` όπου θα φύγει στις 12 για τ` Ανώγεια κι αφού θα ψαλεί τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.
Στον Μιχάλη τον γιο του και σ` όλους τους δικούς του θερμά συλλυπητήρια.
Έγραψε τη δική του ιστορία στην Κρητική μουσική κι υπήρξε ανιδιοτελής, ανθρωπιστής και γενναιόδωρος.
Να πάει στο καλό.

Γιώργος Βιτώρος Κυπαρίσσι Ηρακλείου

Έφυγες μα το ” νάμι ” σουο χρόνος δε θα φθείρει
κι’ αιτία το υπέροχο, έργο σου Καλομοίρη.

Στ’ Ανώγεια εγενήθηκεςεκειά στο Περαχώρι
κι’ ο κόσμος το ταλέντο σουαπο παλιά εθώρει.

Όπου υπάρχει Κρητικός σ’ ανατολή και δύση
χόρεψε με τη λύρα σουκι’ ομορφα’ χει γλεντήσει.

Σήμερα κλαίει ο ουρανός, τα δάκρυα που ‘ χει αφήσει
σταγόνες έγιναν βροχής και πότισαν τη φύση.

Οι συγγενείς κι’ φίλοι σου σε αποχαιρετούνε
όλοι για σένα έχουνε λόγια καλά να πούνε

Καλό ταξίδι Γιωργαντέ αθάνατος θα μείνεις
στση Κρήτης την παράδοση την πατουχιά σου αφήνεις.

Στην κρητική τη μουσική το έργο σου σφραγίδα
ωσαν τ’ αντάρτη το κορμί το πέτρινο στη Νίδα….

Γ. Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)

==========================================

Giannis Lekakis Ζωντανή κρητική μουσική……. ήταν απο τα πρώτα μου ακούσματα στο κρητικό κέντρο λιμενικό περίπτερο ωραία χρόνια όμορφα γλέντια εργάτης της κρητικής παράδοσης ….καλοτάξιδος να είναι.

===========================================

Giorgos Ntagiantas 
Νιώθω τυχερός που συμμετείχα στη τελευταία δισκογραφία σου δε θα ξεχάσω τις συμβουλές σου ,το τρόπο που άγγιζες την κάθε λέξη, χαρακτηριστικά έλεγες <να αυτή λέξη έχει μια ψυχούλα>και πάντα με το καλό λόγο για όλους εμάς τους νεότερους,σε ευχαριστούμε για την μουσική κληρονομιά που μας άφησες ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!!
===========================================
Παντελής Κακουλάκης
===========================================

ΠΑΝΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗ ΛΥΡΑ…ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΑΡΕΕΣ ΦΙΛΙΕΣ….ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ…ΠΟΛΛΕΣ Κ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ…..ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ….1994 ΠΑΙΖΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΚΑΚΛΗΣ” ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕ ΓΑΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ…ΣΥΝΟΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ…ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΤΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ: ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟ ΜΑΝΙΑ ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΚΛΗ Κ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΡΜΕΝΑΚΗ….ΑΝΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΝ ΘΑΜΩΝΕΣ Κ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ…..ΕΝΙΩΣΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ….ΔΕΟΣ…..ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΦΩΝΑΞΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ…ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΤΣΙ???..ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: ΑΡΟΥΛΙΟ ΜΟΥ ΗΝΤΑ ΝΑ ΒΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΑΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΧΩ ΑΝΑΧΕΝΤΡΩΣΕΙ….ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΝΤΟΣ….ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Κ……..ΠΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝΕ Ν-ΤΟ ΝΕ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,,,,,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ Σ’ΕΠΕΨΕ….Κ ΜΑΘΑΜΕ Ν’ΑΚΟΥΜΕ……Α.Κ

===========================================

Δημήτρης Παττακός Καλό παράδεισο στη γειτονιά των αγγέλων Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

===========================================

Γωγω Βραχασωτακη Καλο παράδεισο!!!

===========================================

Antonis Gosmanis Καλό παράδεισο!!!!

===========================================

Elenh Zervou ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ….ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ..

===========================================

Marinos Papageorgiou Πρίν 5 μέρες τον είδα στο καμαράκι..καλοντυμένος και καλόκαρδος ..αξέχαστος ο Γιοργης μεγαλώσαμε..Στο μαγαζί Του…Καλό παράδεισο..

===========================================

Γιώργης Δουλγεράκης Καλο ταξίδι δάσκαλε.
===========================================
Σπυρος Αλυσσανδρακης Μεγάλος καλιτέχνης!Καλό ταξίδι!!!
===========================================
Σοφία Μαρινάκη Καλ παραδεισο αιωνια η μνημη!!
===========================================
Karpathiotakis Manolis Καλό ταξίδι δάσκαλε
===========================================
Γιωργης Σμαραγδης Μακαρια του κι αυτος μεγαλος καλλιτεχνης….
===========================================
Elpida Kostifaki Καλο παράδεισο
===========================================
Skyland Mike Kozis ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ
===========================================
Γιώργος Λαγουδάκης ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕΡΑΚΛΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ
===========================================
Αντώνης Φραγκάκης ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ καιΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ..
===========================================
Dionysis Maris Ήταν άρχοντας. Πολύ μεγάλος καλλιτέχνης. Είχε μια ξεχωριστή χρειά στην φωνή του. Τον θυμάμαι όταν μαθητής στα Ανώγεια με πολύ όμορφα τραγούδια. Καλο του παράδεισο.
===========================================
Βασίλης Κυπριωτάκης Τραγουδήσαμε πολλά τραγούδια του. Καλό παράδεισο. Συλλυπητήρια στους οικείους του.
===========================================
Maria Kouvidi Ανοίκει στην κατηγορία των άνθρωπων που φεύγουν από αυτή την ζωή αλλά υπάρχουν πάντα ζωντανοί στην καρδιά κ στο μυαλό μας καλό ταξίδι.
===========================================
Κουκλινός Αντώνης αρχείο Άλλη μιά λύρα εσήγησε…Καλό σου ταξίδι Γιώργη Καλομοίρη…!!!

===========================================

Nikos Manioudakis  Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πολύωρη κουβέντα μας εκείνο το βράδυ…
Ιστορίες ατέλειωτες και πολύτιμες συμβουλές.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα.
Αιωνία η μνήμη και το έργο σου.

===========================================

Αντώνης Περάκης Ε-πόθανε ο Γιωργαντός , Φτωχίνανε τα Ανώγεια
Και γλέντι πάλι στέσανε , Στου Άδη τα κατώγια
================================================

===========================================

Eyaggelia Lia Kapetanaki ΚΑΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΊΑ ΤΩΝ ΑΓΓΈΛΩΝ.

===========================================

Drosoulitis Kostas Xilouris Καλο παραδεισο ΑΡΧΟΝΤΑ

===========================================

Θανασης Πατερακης  ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ…ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ

===========================================

Παραδοσιακό Καφενείο Μανιώρος ΕΕΕ…Θεέ μου…ΕΕΕ Θεέ μου πάλι ένας καϋμός απού ‘πιασε τη Κρήτη… γιατροί δεν οφελούνε μπλιό αητέ του Ψηλορείτη… Καλό παράδεισο

===========================================

Harris Foukarakis αγαπημενος μου μεγαλωσαμε με την λυρα του και τα αξεχαστα γλεντια στην Αυλη σε γαμους και πανυγηρια.Ηταν παντα παρων. Η Αυλη δεν θα τον ξεχασει ποτε γιατι ηταν ο λυραρης της. Το ειχε δηλωσει και ο ιδιος καποτε.<<στην ολη μου καλλιτεχνικη πορεια η αυλη εβαλε το λιθαρακι της>>ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!καλο παραδεισο

===========================================

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ένα ακόμη από το ιερά τέρατα της Κρητικής μουσικής, κατευθύνεται προς τη γειτονιά των Αγγέλων. Μια γνωριμία και φιλική σχέση σχεδόν 50 χρόνων. Από τότε που μας διασκέδαζε στο φιλόξενο “ΚΟΝΑΚΙ”, Αχαρνών και Παρασίου στην Αθήνα, όπου είχα τα πρώτα ακούσματα της Κρητικής μουσικής, από τη μαγική λύρα του.
Νιώθω δικαιωμένος πους ως δήμαρχος, του απένειμα την τιμητική διάκριση που άξιζε στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, που είχε θεσπίσει ο δήμος μας και δυστυχώς το κατήργησαν μαζί με τόσα άλλα.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του!

===========================================

Mixalis Spyridakis Καλο παραδεισο

===========================================

Kostas Kallionakis Καλό παραδεισο!

===========================================

===========================================

ΈΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΑΣΚΑΛΕ! ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ…..

===========================================

Ελέγξτε επίσης

Μαρία Τζομπανάκη – Το Τραγούδι Της Μαρίας (Official Audio Release)

Καλλιτέχνης: Μαρία Τζομπανάκη Συνθέτης: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Στιχουργός: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Έτος Κυκλοφορίας: 2024 Alpha Records