ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον Ερωτόκριτο Σήφης Λεκάκης τα νέα του τραγούδια

Από σήμερα Δευτέρα ακούτε αποκλειστικά το “Φεγγάρι ξόμπλι” του Σήφη Λεκάκη .

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

Το κομμάτι αυτό είναι δείγμα από τα 9 που περιλαμβάνει μία καινούργια προσωπική δουλειά, του ομότιμου καθηγητή του Παν/μίου Κρήτης Σήφη Λεκάκη από το Κλήμα, με τίτλο “ΕΝΝΙΑ ΣΕΡΤΟΙ” με σύνθεση, λύρα, τραγούδι και ενορχήστρωση του ίδιου.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι οι στἰχοι είναι της Χαριστής Κουκουμπεδάκη, στο λαγούτο (σόλο και βούρτσες) ο Αντώνης Σαλούστρος, στην κιθάρα ο Γρηγόρης Καπανταϊδάκης και στο μπάσο ο Ηλίας Πίτερης.

 

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Σήφης Λεκάκης (του Νικολάου και της Μαρίας) γεννήθηκε το Μάιο του 1946 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι παντρεμένος με τηΜαρία Κούση και έχουν τρία παιδιά (Ελευθερία, Νίκος, Σοφία).

Πήρε το απολυτήριο του Λυκείου το 1964 από το Α’ Λύκειο Αρρένων Χανίων. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απ’ όπου και έλαβε το πτυχίο του το 1969.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο που του απένειμε το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ΑΣΟΕΕ «Εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων». Μετά τη στρατιωτική του θητεία (1970-71) εργάστηκε για ένα χρόνο στη Μέση Εκπαίδευση στα Ιδιωτικά Γυμνάσια Τυμπακίου και Ασημίου Ηρακλείου Κρήτης ως διδάσκαλος της Αγγλικής Γλώσσας.

Κατά τα έτη 1973-1975 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στα Πανεπιστήμια University of East Anglia (μεταπτυχιακό δίπλωμα) και University of Kent (Μάστερ). Το 1976 προσλήφθηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ως βοηθός έρευνας και αργότερα προήχθη σε ερευνητή. Το 1977 έλαβε υποτροφία Fulbright και αφού πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Michigan των ΗΠΑ σε θέματα οικονομικής των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος επέστρεψε στο ΚΕΠΕ το Γενάρη του 1982. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Economics and Air Quality Management in the Greater Athens Area», η οποία δημοσιεύτηκε από το ΚΕΠΕ.ομότιμος καθηγητής οικονοικών επιστημών σήφης λεκάκης

Από το 1989 διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αρχικά ως Ειδικός Επιστήμων του ΠΔ 407/80 και ως μέλος ΔΕΠ από το 1991. Διοικητικά (εκτός των διαφόρων επιτροπών) υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ως Προεδρεύων του Τμήματος Ψυχολογίας (2001 – 04).

Ο Σήφης Λεκάκης είναι μεταξύ των πρώτων τριών καθηγητών στο Ρέθυμνο που έφεραν το 1993 στον Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας του Πανεπιστημίου ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η έρευνά του μόνος ή σε συνεργασία με άλλους ερευνητές εστιάζεται σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, εκμετάλλευσης φυσικών πόρων και αειφόρου ανάπτυξης. Οι δημοσιεύσεις του είναι σχεδόν εξολοκλήρου στα Αγγλικά. Είναι ενεργό μέλος των επιτροπών σύνταξης των διεθνών επιστημονικών περιοδικών Environmental & Resource Economics και Journal of Environmental Policy & Planning.

Στις 31 Αυγούστου 2013 ο Σήφης Λεκάκης «αποχώρησε» από την υπηρεσία, επειδή συμπλήρωσε (στις 25-12-2013) το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας του.

Ελέγξτε επίσης

Αλέξης Κοκαράκης – Στεγνή κλωστή(Τραγούδι: Κώστας Καραντινός Νικήτας Μαυρομανωλάκης Χαρίτος Κλάδος Μαρία Σκυβάλου Αλέξης Κοκαράκης)

Στίχοι, μουσική, ενορχήστρωση: Αλέξης Κοκαράκης Λύρα, τραγούδι: Νικήτας Μαυρομανωλάκης Τραγούδι: Κώστας Καραντινός, Χαρίτος Κλάδος, Μαρία …