Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ

Τον Μιχάλη Σταυρουλάκη υποδέχτηκε ο Ερωτόκριτος στην εκπομπή του Γιάννη Θεοδωράκη την Τρίτη 23 Ιουνίου από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα.

Στην εκπομπή ακούστηκαν όλα τα νέα του τραγούδια ενώ μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα από την προσωπική και καλλιτεχνική του ζωή…

Πολλά Μηνύματα έστειλαν οι ακροατές μας απο την Κρήτη αλλα και την υπόλοιπη Ελλάδα , αλλά και συνάδελφοι του μουσικοί όπως ο Νεκτάριος Κλωστράκης και ο Γιώργος Αγγελογιαννάκης άλλα και ο γνωστός μαντιναδολόγος Γιώργος Γαρεφαλάκης.

Νέος καλλιτέχνης άλλα πολλά υποσχόμενος ο Μιχάλης Σταυρουλάκης είναι στα νέα ταλέντα που σίγουρα θα αφήσουν την δική τους σφραγίδα στην Κρητική μουσική και ο Ερωτόκριτος του εύχεται καλή μουσική πορεία .

Ο Μιχάλης Σταυρουλάκης, γεννήθηκε τον Μάη του 1989 στην Αθήνα, με καταγωγή τον Ζαρό Ηρακλείου. Δεν είχε καλά – καλά ξεκινήσει να περπατάει κι άρχισε να… πατάει στις χορδές και τα βήματα του μπουζουκιού. Άλλο όμως ήταν το όργανο που στην συνέχεια διάλεξε, όταν στο Μουσικό γυμνάσιο πια πρωτοήρθε σ’ επαφή με το λαούτο, άφησε τις Σειρήνες να τον «κάνουν δικό τους». Μαγεύτηκε… δέθηκε και δόθηκε σ’ αυτό από την πρώτη κι όλα στιγμή. Σύντομα φάνηκε ότι θα εξελισσόταν σ’ ένα μουσικό με ιδιαίτερες ανησυχίες. Έτσι το λαούτο, έγινε άμεσα πηγή έμπνευσης κι έκφρασής του.

Από τα 13 του συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ στα 18 που παίρνει το πτυχίο αρμονίας του κυκλοφορούν τα τραγούδια της «Παλιάς πόλης» του Νίκου Μαμαγκάκη, στα οποία συμμετέχει.Περνάει δύο χρόνια σε μια μπάντα Φλαμένκο με τους Flamenco aire, του Χρίστου Τζιφάκη παίζοντας κομμάτια του Paco de lucia, Chick Korea & Vicente amigo.

Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολιτική επιστήμη και ιστορία και ταυτόχρονα συνεργάζεται με αρκετούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής όπως ο Διονύσης Κορνηλάκης, ο Κώστας Σταυρουλιδάκης.

Συνεργάστικε με τον εξ ίσου εξαίρετο δεξιοτέχνη της λύρας Γιώργο Στριλιγκά, με τον οποίο κατάφεραν σε κάθε τους εμφάνιση να δημιουργούν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από νότες γεμάτες πηγαία συναισθήματα μαγεύοντας κάθε φορά το κοινό τους και μένοντας αξέχαστοι σε κάθε τους πέρασμα.

Δεν είναι όμως μόνο η δεξιοτεχνία και το πάθος του εκείνα που τον κάνουν να ξεχωρίζει, μα και η φωνή. Μια φωνή που καθηλώνει με το εύρος, τους χρωματισμούς και τους μοναδικούς λαρυγγισμούς της…

 

Ο Μιχάλης Σταυρουλάκης, συνθέτης μουσικός κι ερμηνευτής, αποτελεί έναν από τους καλύτερους σύγχρονους και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες του χώρου, που θα αφήσει εποχή στο πέρασμά του.

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …