ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ – ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ

«Της καρδιάς κομμάτια δώδεκα, μοιρασμένα σε φίλους δώδεκα»…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ (2cd, βινύλιο)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):

Αλεξάκης Μανώλης
Κακουδάκης Κώστας
Μανιουδάκης Νίκος
Μαρούλης Πέτρος
Μπικάκης Στέλιος
Νοδαράκης Κώστας
Ξυλούρης Γιώργος (Ψαρογιώργης)
Παπαδάκης Γιώργος
Σαμόλης Νεκτάριος
Σαριδάκης Κώστας
Τσουρδαλάκης Γιάννης
Τσουρδαλάκης Σήφης

«Δύο Εποχές» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του
Στέλιου Σταματογιαννάκη, που θα κυκλοφορήσει από το «Αεράκης, Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον».
Είναι το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Στέλιου Σταματογιαννάκη μετά το «Όνειρο της ψυχής», «Στ’ ανέμου την οργή», «Στο δρόμο το δικό μου», επιπλέων και των πολλών συμμετοχών του με μουσικές του, που έχουν αγαπηθεί και συμπεριληφθεί σε άλμπουμ των Γεράσιμου Σταματογιαννάκη και Λεωνίδα Κλάδου.

Μια μεγάλη παρέα αγαπημένων Κρητικών Καλλιτεχνών –οι δικοί του φίλοι- ενώνονται σε δώδεκα ντουέτα με τον ίδιο, καταθέτοντας ερμηνευτικά ο καθένας το δικό του ηχόχρωμα και ξεχωριστό ύφος στις καινούργιες μουσικές του δημιουργίες.
Στο μεν πρώτο cd συμμετέχουν φίλοι του, που έχουν συμπορευτεί πολλά χρόνια και τους ενώνουν πολλά, στο δε δεύτερο cd συμμετέχουν νεώτεροι φίλοι του, που έχουν συμπορευτεί μουσικά λιγότερο, αλλά που πιστεύει πως άξια κατέχουν «βήμα» και «χώρο».
Χαρακτηριστικός ο συμβολισμός των εξωφύλλων με το χρυσό στάχυ της ωρίμανσης, του πολύτιμου και του αναγκαίου και της αμυγδαλιάς, ο αφυπνιστής της ζωής, το προσδοκώμενο…

Πολύτιμη και η συμβολή των μουσικών που έπαιξαν στο cd:
Κώστας Κακουδάκης, Νεκτάριος Σαμόλης, Κώστας Σαριδάκης, Νίκος Μανιουδάκης, Γιώργος Χαλκιαδάκης, Γιάννης Τσουρδαλάκης, Δημήτρης Κολιακουδάκης, Στέλιος Ηλιάκης, Αλέξανδρος Κανακάκης, Σπύρος Παπαδάκης, Ανδρέας Μπικάκης, Παναγιώτης Φώτας, Στέλιος Μουλακάκης.
Και των ανθρώπων του στίχου:
Ηλιάννα Λυκούδη, Δέσποινα Ξερουδάκη, Στέλιος Μπικάκης, Δέσποινα Σπαντιδάκη, Βούλα Χανιωτάκη-Μπαστάκη, Άννα Κουτσαφτάκη, Βαγγέλης Μπάρμπας (Ταξιδευτής), Γιώργος Κουτάντος.
Το θέμα των εξωφύλλων ζωγράφισε η Μαρκέλλα Μανιαδάκη.

«Μ’ αυτό το νέο διπλό cd, ο Στέλιος Σταματογιαννάκης επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει το, έτσι κι αλλιώς, ισχυρό του στίγμα, ως ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του στην Κρητική δισκογραφία κι εμείς νομίζουμε το πετυχαίνει.
Εσείς;…»

Καλή σας ακρόαση

Ελέγξτε επίσης

Ο Λυράρης – Γρηγόρης Σαμόλης

Μουσική: Δημήτρης Ζωγραφάκης Στίχοι: Δέσποινα Σπαντιδάκη Λύρα: Γρηγόρης Σαμόλης Λαούτο: Γιώργος Ρεράκης Κοντραμπάσο: Γιώργος Τζωρτζάκης …