Ακούστε τον Σταύρο Νικολαΐδη στον Ερωτόκριτο για την “Νεράιδα και το παλικάρι “

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στον αέρα του Ερωτοκρίτου στην εκπομπή του Γιώργου Λεκάκη βγήκε  ο Ενωμοτάρχης από την θεατρική παράσταση Η νεράιδα και το παλικάρι Σταύρος Νικολαΐδης απολαυστικός ως ο Διοικητής όπου επί των ημερών του θα γίνει η συμφιλίωση των εχθρών Φουρτουνάκηδων και Βροντάκηδων.

ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΗ ΕΔΏ ΠΑΤΗΣΤΕ PLAY

Την προηγούμενη βραδιά 21 Μαρτίου παρακολουθήσαμε την  θεατρική παράσταση, την αισθηματική κωμωδία “Η νεράιδα και το παλικάρι” στο ΑΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο με τις καλύτερες κριτικές .

Η μοναδική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, μας γύρισε πίσω στο χρόνο και μας ταξίδεψε στην Κρήτη, μέσα από τα υπέροχα σκηνικά, που εναλλάσσονταν συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες του χρόνου και του τόπου που απαιτούσε η κάθε σκηνή.

Ένα έργο που μπορεί να θυμίζει “Ρωμαίο και Ιουλιέτα” αφού οι πρωταγωνιστές για να καταλήξουν στην αγάπη περνούν μέσα από δοκιμασίες, μίση, έχθρες και ξεπερνούν την κρητική βεντέτα που είχαν οι οικογένειές τους.

Μία παράσταση που αν και το κοινό, γνωρίζει την ιστορία εξαρχής, δεν θέλει να τελειώσει. Συμπράττει ενθουσιασμένο με τον θίασο που κινείται σε ολόκληρο το χώρο της αίθουσας χωρίς να περιορίζεται μόνο στη σκηνή.

Ο κόσμος αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος του έργου μπορεί να γελάει με τις κλασσικές ατάκες & την διασκεδαστική τοποθέτηση των χαρακτήρων δεν παύει όμως να συγκινείται και κυρίως να συμμετέχει με την ορχήστρα και τον Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωιδάκη στη ζωντανή ερμηνεία των τραγουδιών και στις μαντινάδες..

Μία υπερπαραγωγή όπου ο 30μελής θίασος σε καθηλώνει μέχρι τελευταία στιγμή με τις εξαιρετικές ερμηνείες του.

Υπέροχη η Μαρία Κορινθίου, ως “Κατερινιώ” ένα ρόλο που ενώ είναι ταυτισμένος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν σου τη θυμίζει, αφού έχει καταφέρει να αποδώσει τον χαρακτήρα με το δικό της τρόπο.

Ο Παναγιώτης Πετράκης εκτός από τις υποκριτικές ικανότητες μας εντυπωσιάζει ακόμα μια φορά και με τις φωνητικές, τραγουδώντας όπου απαιτείται, από το ρόλο του ως “ Μανούσος ”.

Ο Σταύρος Νικολαΐδης απολαυστικός ως ο Διοικητής όπου “επί των ημερών του θα γίνει η συμφιλίωση των εχθρών”.

Ο Πέτρος Ξεκούκης και η Ευτυχία Φαναριώτη υπήρξαν ξεκαρδιστικοί, στην εξαιρετική ενσάρκωση των χαρακτήρων του “Σκανδαλάκη” και της “Λενιώς” και σίγουρα αξέχαστοι στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να τους δουν καθώς και τον μύθο του θεάτρου μας στον ρόλο του “πατέρα Φουρτούνακη” Γιώργο Κωνσταντίνου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Παραδοσιακή Κρητική Μουσικη

Πρωταγωνιστούν:
Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ),
Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), Σπύρος Μεριανός (Ιερέας),
Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ),
Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός) και στον ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.

Φιλική συμμετοχή: Πέτρος Ξεκούκης

Στον ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Χρυσούλα Διαβάτη
Στον ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας,
Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας),
Άρης Δελαγραμμάτικας (Μαθιός)

ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ

Παραγωγή: BroadwayShow Productions

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …