Χαρίλαος Παπαδάκης – Μουσικό σχήμα ερωτόκριτος

Το Κρητικό μουσικό εργαστήρι, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει ένα νέο Γεραπετρίτικο μουσικό σχήμα, με την ονομασία “Ερωτόκριτος”, που αποτελείται από τους: Χαρίλαο Παπαδάκη, Μανώλη Λιαπάκη, Νίκο Μαστοράκη και Ζαχαρία Γραμματικάκη.

Αυτή η δισκογραφική δουλειά πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2000 σε ζωντανή ηχογράφηση από μια συναυλιακή εμφάνιση του μουσικού σχήματος στο φρούριο Καλέ στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου της Ιεράπετρας “Κύρβεια 2000”. Χαρακτηριστικά και επαινετικά είναι τα παρακάτω σχόλια για τον “Ερωτόκριτο” από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα από τις εφημερίδες “ΑΝΑΤΟΛΗ” και “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”.

“Από την Ανατολή στη Δύση. Δεν άφησαν ανεκμετάλευτη την μεγαλύτερη πανσέληνο ούτε στην Ιεράπετρα. Τα αλμυρισμένα τοιχιά του βενετσιάνικου κάστρου του λιμανιού της Ιεράπετρας πότισαν κρητικοί σκοποί νοτισμένοι από την αφρικανική αύρα της αυγουστιάτικης νύχτας. Η νύμφη του Λιβικού απολαμβάνει μαγικές βραδιές, στην καρδιά του καλοκαιριού. Μια απ’αυτές ήταν και τούτη, που χάρισε ο “Ερωτόκριτος” – ένα συγκρότημα από νέους καλλιτέχνες, εμπνεόμενους από την παράδοση που κουβαλούν στο κύτταρό τους και ικανούς να την αποδώσουν με μοτίβα που δεν αλλοιώνουν την υφή και την ουσία της.

Τούτο φαίνεται να αναγνωρίστηκε από…αυτιά ευαίσθητα και ικανά να κατανοήσουν την αυθεντικότητα της μουσικής του “Ερωτόκριτου” και γι’ αυτό και προσκλήθηκαν στη Γαλλία από το φίλο και συνεργάτη τους Ζαν Φιλίπ για να δημιουργήσουν ένα δίσκο, ο οποίος σύντομα θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό.

Τούτο και μόνο επιβεβαιώνει ότι η κρητική μουσική ζει και καταφέρνει να διατηρεί την αυθεντικότητά της που συγκινεί τους Δυτικούς, όλο και περισσότερο, όσο ανακαλύπτουν μια κουλτούρα όπου παραμένουν ζωντανά τα συστατικά, αρχέγονα στοιχεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.Το τοπικό παραδοσιακό συγκρότημα “Ερωτόκριτος” άφησε πολλές υποσχέσεις και παρουσίασε με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο την κρητική μουσική μας παράδοση στο φρούριο του Καλέ”.

Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι, Οκτώβρης 2000

Το τοπικό παραδοσιακό συγκρότημα “Ερωτόκριτος” αποτελείται από τους:
Χαρίλαο Παπαδάκη: Λυράκι, λύρα, τραγούδι
Μανώλη Λιαπάκη: Λαούτο, μαντόλα, μπουλγαρί, τραγούδι
Νίκο Μαστοράκη: Κιθάρα, 12χορδο λαούτο
Ζαχαρία Γραμματικάκη: Νταούλια

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CD:
1. Παραπονούμαι μια ψυχής
2. Αλλη αγάπη
3. Αρωμα
4. Τα σίδερα
5. Αγκαλιαστός
6. Απο τα γλυκά σου μάτια
7. Το μερακλίδικο πουλί
8. Καρδιά που ξέρει να αγαπά
9. Παλιός ερωτόκριτος
10. Το δικό μου γιασεμί
11. Τα βάσανο μου
12. Φιλεντέμ
13. Καντάδα
14. Αχ μελαχρινό
15. Ο ντελάλης του χωριού
16. Μεσ’ τη χαρά ο πόνος

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube εδώ:
https://www.youtube.com/watch…

Παραγγείλτε το από το ηλ. μας κατάστημα εδώ:
https://www.aerakis.net/harilaos-papadakis-erotokritos.html…

Ελέγξτε επίσης

Μαρία Τζομπανάκη – Το Τραγούδι Της Μαρίας (Official Audio Release)

Καλλιτέχνης: Μαρία Τζομπανάκη Συνθέτης: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Στιχουργός: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Έτος Κυκλοφορίας: 2024 Alpha Records