Γιώργης Ξυλούρης Καντρής Τρεις Καπετάνιοι Ριζίτικο Official 2018

Ο μουσικός Γιώργης Ξυλούρης Καντρής μόλις κυκλοφόρησε διαδικτυακά το καινούριο τραγούδι του με τίτλο «Τρεις Καπετάνιοι» που ανήκει στο είδος των Ριζίτικων. Το τραγούδι με ιστορικές αναφορές στο περιεχόμενό του φωτογραφίζει την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας. Πρόκειται για μία αλληγορική μουσική δημιουργία με πολιτικό στίχο. Ο Γιώργης Ξυλούρης Καντρής επιχειρεί να αφυπνίσει το αίσθημα δικαίου του Έλληνα που έχει υποδουλωθεί και καταπατηθεί. Τιμά την ιστορία μας και μιλά για την υπερήφανη ελληνική καρδιά που πάντα ξεπερνούσε κάθε δυσκολία όπως ο καλλιτέχνης ευελπιστεί να συμβεί και τώρα.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού είναι ιδιαίτερο και συναισθηματικά χρωματισμένο καθώς έχει γυριστεί πάνω από τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Το τραγούδι είναι παραγωγή του ίδιου του καλλιτέχνη και δεν έχει προκύψει από συνεργασία του με τη δισκογραφική εταιρεία, στην οποία ανήκει καθώς δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό. Ο Ξυλούρης είναι ένας καλλιτέχνης ιδιαιτέρως γνωστός, ταλαντούχος και αγαπητός στο κοινό της Κρήτης με πολλαπλή δισκογραφική δράση και ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Ελέγξτε επίσης

Αλέξης Κοκαράκης – Στεγνή κλωστή(Τραγούδι: Κώστας Καραντινός Νικήτας Μαυρομανωλάκης Χαρίτος Κλάδος Μαρία Σκυβάλου Αλέξης Κοκαράκης)

Στίχοι, μουσική, ενορχήστρωση: Αλέξης Κοκαράκης Λύρα, τραγούδι: Νικήτας Μαυρομανωλάκης Τραγούδι: Κώστας Καραντινός, Χαρίτος Κλάδος, Μαρία …