Τρεις μήνες από τον χαμό του Μανόλη Κακλή …

Συμπληρώθηκαν κιόλας τρεις μήνες από τον χαμό του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη Μανόλη Κακλή …
Το τρίμηνο μνημόσυνο του θα γίνει αυτή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο χωριό του την Επισκοπή Ρεθύμνου…
Ο Μανώλης Κακλής που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 18 Οκτωβρίου 2017 σε ηλικία 72 ετών . Ο σπουδαίος καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής , υπέστη ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του είχε γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2017 στην Επισκοπή .

Ο Μανώλης Κακλής γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το λαούτο από το 1969.Από πολύ νεαρή ηλικία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά σε ένα ζωντανό περιβάλλον γεμάτο ακούσματα μουσικά, γνήσια παραδοσιακά, όπως του Μπαξεβάνη και του Νίκου του Μανιά. Οι δύο αυτοί λαουτιέρηδες τον επηρέασαν βαθύτατα.

Η τεχνική τους στο λαούτο και η έκφραση στο τραγούδι καθόρισαν την πορεία του νεαρού τότε καλλιτέχνη, ο οποίος πολύ γρήγορα σημείωσε τεράστια πρόοδο και εξέλιξη και μέχρι σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής παράδοσης. Ιδιαίτερα στο τραγούδι διακρίθηκε για την ερμηνεία του που την υπογράμμιζε μοναδικά η εξαιρετική “Κρητική” χροιά της φωνής του.

Έχει να παρουσιάσει πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Νίκος Μανιάς, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Ζαχ.Μελεσσανάκης, Θαν.Σκορδαλός, κ.α. και ανελλιπή ζωντανή παρουσία στα Κρητικά κέντρα του νησιού, της Ελλάδας γενικότερα αλλά και του εξωτερικού.

Ελέγξτε επίσης

Γιάννης Κακλής – Γέλα Ξανά (Official Video 2024) Φωνητικά : Έφη Κακλή

Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη επίσημη προβολή του νέου μου Video …