Ηράκλειο Κρήτης, εκδήλωση την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, στις 12.00 θα συναντηθούμε μπροστά στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Θα ήμαστε εκεί για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όλους όσους έχασαν την ζωή τους -χωρίς απολύτως κανένα λόγο- στην άσφαλτο. Για να ζητήσουμε σεβασμό στη Μνήμη τους και στα  δικαιώματα των ιδίων και των οικογενειών τους. Για να θυμίσουμε και να θυμηθούμε πως οι θάνατοι από τις τροχαίες συγκρούσεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Πολλαπλάσιοι συνάνθρωποι μας μένουν ανάπηροι από τον σύγχρονο Μινώταυρο και επιπλέον υφίστανται μια εκδικητική μανία ζώντας ουσιαστικά υπό περιορισμό σε μια εχθρική πόλη.

Για να τιμήσουμε αυτούς που προσπαθούν μετά τη σύγκρουση να σώσουν ότι/όσους περισσότερους μπορούν (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κλπ).

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για αυτή την εκδήλωση.

Ως πότε θα μετράμε νεκρούς;

Ως πότε θα ακούμε ευχές για την μείωση των τροχαίων;

Τα  τροχαία Δεν είναι «ατυχήματα» .

Είναι προβλέψιμα και άρα μπορούν να προληφθούν. Κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός.

Καλούμε κάθε οικογένεια που έχει βιώσει αυτό το φοβερό συμβάν, αλλά και κάθε  πολίτη που δεν θέλει να το βιώσει να ρθή μαζί μας.

Χωρίς Δράση δεν υπάρχει Μνήμη.

Απαιτούμε Δικαιοσύνη και Σεβασμό στα Θύματα των Τροχαίων. Μιλάμε για Ανθρώπους και όχι για αριθμούς. Για ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο δρόμο, αγνοήθηκαν από την κοινωνία, ποδοπατήθηκαν από τη δικαιοσύνη.

Απαιτούμε μια δέσμη σταθερών – μακροπρόθεσμων μέτρων, δέσμη μέτρων που θα είναι εστιασμένη στον άνθρωπο και όχι στο αυτοκίνητο, που θα εκμηδενίσει τις τροχαίες συγκρούσεις.

Όχι αύριο. ΤΩΡΑ.

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Φέρτε μαζί σας μια φωτογραφία του αγαπημένου σας ανθρώπου και ένα μικρο σχετικό κείμενο ή αν θέλετε στείλτε τα στο soste.gr@gmail.com για να συμπεριληφθούν  στα πόστερ που θα φτιάξουμε.

Ηράκλειο Κρήτης, εκδήλωση την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

Ελέγξτε επίσης

Τσικνάκης Γιάννης – Το βοτάνι (Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος)

Λύρα – Λεμάν – Βιόλα: Τσικνάκης Γιάννης Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος Λαούτο: Στεφανουδάκης Φάνης Κιθάρα: Τσικνάκης …