Εικόνες καταστροφής στη Σύμη (φώτο)

Εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία.
ΣΥΜΗ
Προσπάθειες για να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς στη Σύμη, καταβάλουν τα συνεργεία στο νησί, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
ΣΥΜΗ
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να πέρασαν, άφησαν όμως πίσω τους σοβαρές «πληγές».
ΣΥΜΗ
Προτεραιότητα δίνεται στην απομάκρυνση των φερτών υλικών (λάσπες, πέτρες κ.ά.), καθώς και στην άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών, όπως και η αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές και κυρίως στον σταθμό της ΔΕΗ που πλημμύρισε.
Ήδη έχουν μεταβεί από τη Ρόδο, με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνεργεία της Πυροσβεστικής, που κάνουν αντλήσεις υδάτων από τα υπόγεια, βοηθώντας ταυτόχρονα στην απομάκρυνση των φερτών υλικών, που γίνεται κυρίως με μηχανήματα του στρατού.
ΣΥΜΗ
Από το πρωί έχουν γίνει αντλήσεις από έξι υπόγεια, μεταξύ των οποίων του ΟΤΕ και ενός ξενοδοχείου, και οι εντατικές επιχειρήσεις συνεχίζονται.
ΣΥΜΗ
Συνολικά, από πλευράς Πυροσβεστικής, για την αντιμετώπιση των περιστατικών επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 3 οχήματα, εξοπλισμένα με αντλίες υδάτων, γεννήτριες, καθώς και διασωστικά εργαλεία. Επίσης, σε ετοιμότητα παραμένει μία αερομεταφερόμενη ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ με τον εξοπλισμό της, για να μεταβεί και αυτή στη Σύμη αν χρειαστεί.
ΣΥΜΗ
Τέλος, εξειδικευμένο κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) μεταβαίνει στη Σύμη, μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να συνδράμει τόσο στην καταγραφή, όσο και στην πρώτη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.
ΣΥΜΗ
Άμεσα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις
Όπως προαναφέρθηκε, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την ηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής, Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος ευρίσκετέ από χθες το βραδάκι στο νησί συντονίζοντας τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών.
ΣΥΜΗ
Από την κακοκαιρία έχει πληγεί ιδιαίτερα η περιοχή του Γυαλού, αλλά εκτεταμένες ζημιές έχουν σημειωθεί και στους άλλους οικισμούς. Όπως έγινε πασίγνωστο, η καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα και κατοικίες, με σκοπό να κινηθούν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις, θα ξεκινήσει άμεσα από ειδικά κλιμάκια.
πηγή : xaftas.com

Ελέγξτε επίσης

Γιάννης Κακλής – Γέλα Ξανά (Official Video 2024) Φωνητικά : Έφη Κακλή

Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη επίσημη προβολή του νέου μου Video …