Είμαστε δούλοι του κινητού μας (10 φωτογραφίες που θα σας ταρακουνήσουν)

Ο εθισμός στο κινητό μάς αποξενώνει: 10 φωτογραφίες που θα σας ταρακουνήσουν

Ο Αμερικανός φωτογράφος Eric Pickersgill αφαιρεί κινητά και λοιπές συσκευές από πορτραίτα καθημερινών ανθρώπων. Το project του με τίτλο «Αφαιρέθηκε» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των σύγχρονων ανθρώπων στο ζήτημα του εθισμού από τα τεχνολογικά μέσα.

Ο εθισμός στο κινητό μάς αποξενώνει: 10 φωτογραφίες που θα σας ταρακουνήσουν

Ο φωτογράφος δηλώνει ότι εμπνεύστηκε το θέμα του project από μια –μάλλον μίζερη, αλλά καθημερινή- σκηνή σε ένα καφέ της Νέας Υόρκης. «Μία οικογένεια καθόταν πλάι-πλάι. Δεν μιλούσαν πολύ. Ο πατέρας και οι δύο κόρες ασχολούνται με το κινητό τους. Η μητέρα δεν είχε κινητό ή είχε επιλέξει να μην το χρησιμοποιήσει. Κοιτούσε έξω απ’ το παράθυρο, θλιμμένη και μόνη, δίπλα στους πιο δικούς της συγγενείς.», περιγράφει ο Eric Pickersgill.

Η αφαίρεση των συσκευών από τα χέρια των χρηστών είναι σίγουρα ένα πολύ πετυχημένο εκφραστικό μέσο. Δείτε τις φωτογραφίες και ίσως συμφωνήσετε: οι άνθρωποι μοιάζουν μίζεροι, μοναχικοί και… λιγάκι αποβλακωμένοι.

Η τεχνοφοβία είναι εχθρός μας και, όχι, το διαδίκτυο και τα smartphones δεν είναι του σατανά. Τα δώρα της τεχνολογίας στην ανθρωπότητα είναι αμέτρητα κι αυτό είναι αναμφισβήτητο, όμως ας είμαστε ειλικρινείς: είμαστε εθισμένοι στο άσκοπο χαζολόγημα στην αρχική σελίδα του Facebook. Είμαστε δούλοι του κινητού μας και καμιά φορά προτιμάμε να κουτσομπολέψουμε τους παλιούς μας συμμαθητές κοιτάζοντας φωτογραφίες τους, παρά να πούμε δυο κουβέντες με τους δικούς μας ανθρώπους.

Πηγή: boredpanda.com

Ελέγξτε επίσης

Μανώλης Κονταρός – Παραμυθένια Μου – Official Lyric Video

Μανώλης Κονταρός…Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι “Παραμυθένια μου” σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Γιάννη …