Η Κρήτη σκέπασε με το χώμα της τον λαουτιέρη Δημήτρη Φουκάκη(φώτο)

Το αντίο είπαν πριν από λίγο σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στον γνωστό λαουτιέρη της Κρήτης Δημήτρη Φουκάκη στο χωριό του τον Πανασσό Νομού Ηρακλείου στις 12 το μεσημέρι..

Ο Κόσμος λίγος δυστυχώς στο τελευταίο αντίο στον  Δημήτρη Φουκάκη , ενώ θα έπρεπε όλοι οι καλλιτέχνες να δώσουν το παρών τους και να του ευχηθούν καλοστραθιά εκεί στον παράδεισο με τους άλλους μεγάλους της Κρητικής μουσικής μας παράδοσης…

Αρκετοί όμως οι φίλοι του που παρευρέθηκαν και καλλιτέχνες βέβαια που συνεργάστηκαν γνώριζαν και εκτίμησαν το έργο του Δημήτρη Φουκάκη…

Από τον Ερωτόκριτο πολλά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Φουκάκη ,η Κρητική μουσική  είναι ακόμα πιο φτωχή από σήμερα ..

Δημήτρης Φουκάκης (1936 – 2017)

Ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό και περίτεχνο συνοδευτικό παίξιμο που άφησε εποχή και σίγουρα θα μελετηθεί από τους νεότερους. Πολλές συνεργασίες και δισκογραφίες στο ενεργητικό του, κυρίως με τον Ν.Ξυλούρη, με τον οποίο συνεργάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και έγραψαν αρκετούς δίσκους 45 στροφών όπως «Στο πρώτο βήμα τση ζωής», «Ανε μπορέσω στη ζωή», με τον Θ. Σκορδαλό με τον οποίο το 1973 έγραψε σε δίσκο 45 στροφών το τραγούδι «θέλω να μείνω μοναχός» το οποίο είναι και η πρώτη εκτέλεση του συρτού «Ένας καινούριος άνεμος» και σειρά ακόμα άλλων δίσκων, με τον Β.Σκουλά, τον Γ.Κουφαλιτάκη, τον Γ.Καλομοίρη, τον Ν.Σωπασή,τον Μ.Τζαγκαράκη, τον Ζ.Κριτσωτάκη,τον Μ.Λουμπάκη, τον Γ.Παπαδάκη και τον Γ.Τσαντάκη.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Τσικνάκης Γιάννης – Το βοτάνι (Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος)

Λύρα – Λεμάν – Βιόλα: Τσικνάκης Γιάννης Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος Λαούτο: Στεφανουδάκης Φάνης Κιθάρα: Τσικνάκης …