Τα αεροπλάνα νίκησαν τα πλοία «στη μάχη της Κρήτης»(βίντεο)

Τα αεροπλάνα νίκησαν τα πλοία «στη μάχη της Κρήτης». Για πρώτη φορά, πέρσι διακινήθηκαν περισσότεροι επιβάτες εσωτερικού με αεροπλάνα, σε σχέση με τα πλοία.

Αυτό υποστήριξε, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης, σχολιάζοντας την εγχώρια αγορά αερομεταφορών.

«Το 2009 υπήρχαν 6,8 εκατομμύρια επιβάτες στην αγορά εσωτερικού, τώρα είναι σχεδόν 8 εκατομμύρια επιβάτες.Ποια άλλη αγορά έχετε δει, η οποία είναι υψηλότερη από το 2009-2010, που να αφορά κατά κύριο λόγο εσωτερική κατανάλωση;

Αυτή η ανάπτυξη είναι εκεί, διότι πράγματι, είτε λόγω του ανταγωνισμού στις συγκεκριμένες γραμμές, είτε λόγω της δικής μας ωριμότητας, όταν όντως για λίγο διάστημα βρεθήκαμε σε πολλές μεγάλες γραμμές μόνοι μας, είτε λόγω του ότι εν πάση περιπτώσει η σχέση του αεροπορικού εισιτηρίου με άλλα μέσα έχει αλλάξει, υπάρχει ανάπτυξη, ενώ υπάρχει μείωση στην ακτοπλοΐα.

Ποιος είναι ο λόγος, αν δεν είναι τα καλύτερα εισιτήρια ότι πρώτη φορά στην Κρήτη πέρυσι, το 2016, ξεπέρασαν τα αεροπλάνα τα βαπόρια; Δεν μπορεί να είναι σίγουρα το μονοπώλιο στις αερομεταφορές», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines.

Ακολουθεί  video του προέδρου του ΣΕΕΝ Μ. Σακέλλη.

Όντως, τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί, σε σημαντικό βαθμό, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών σε γραμμές του εσωτερικού, με τους ακτοπλόους να φωνάζουν ότι οι αεροπορικές τυγχάνουν σειρά προνομίων.

Πηγή : Metaforespress

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …