Ερευνα σχετικά με τα αίτια της αυξημένης λεβεντιάς στην Κρήτη

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με τα αίτια της αυξημένης λεβεντιάς που συναντάται στο νησί της Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν επιστήμονες οι οποίοι έκαναν εξειδικευμένους γενετικούς ελέγχους σε εκατοντάδες Κρητικούς μέσα στο 2013, στους κατοίκους του όμορφου νησιού συναντάται ένα επιπλέον γονίδιο το οποίο δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι Έλληνες.

Η συνταρακτική αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε έπειτα από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ποντίκια που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν τάσεις προς υπερβολική λεβεντιά.

Από τα πειράματα αυτά, αποδείχθηκε πως η δράση του γονιδίου αυτού το οποίο οι επιστήμονες αποκαλούν προσωρινά «γονίδιο-σήφη», προκαλεί άνοδο των παλμών της καρδιάς των Κρητικών, όχι μεν σε ανησυχητικά επίπεδα αλλά αρκετά υψηλά δε ώστε να απαιτείται η κατανάλωση αλκοόλ δίχως την ύπαρξη άλλου, εμφανή λόγου.

Το συγκεκριμένο γονίδιο μάλιστα,  φαίνεται να ευθύνεται και για την έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο των Κρητικών οδηγώντας τους στην καλλιέργεια του παραδοσιακού -όπως λανθασμένα πιστεύαμε μέχρι σήμερα- μουστακιού.

Παράλληλα, στα κρητικά ποντίκια χορηγήθηκε μια ειδική ουσία η οποία έχει τη δυνατότητα να μετριάζει τη δράση του γονιδίου «σήφη» με τα αποτελέσματα να είναι και σε αυτή την περίπτωση θεαματικά.

Χαρακτηριστικά, στο 98% των περιπτώσεων τα υπόλοιπα ποντίκια περιθωριοποιούσαν το ποντίκι που είχε υποστεί την παραπάνω γενετική παρέμβαση και συγκεντρώνονταν μακριά του αγνοώντας το εμφατικά, πιθανώς διότι θεωρούσαν ότι δεν κατάγεται από την Κρήτη.

Επιπλέον, τα εν λόγω ποντίκια εμφάνισαν μικρή αποστροφή προς το αλκοόλ αλλά και δυσανεξία στο σουβλάκι με γιαούρτι.

Δεν διαμαρτυρόμουν ποτέ γιατί φοβόμουν, ενώ δεν καταλάβαινα πάντα όσα έλεγαν. Όταν όμως αντιλαμβάνονταν τη δυσαρέσκεια μου, χαμογελούσαν μεταξύ τους και μου έλεγαν ‘τι ξέρεις εσύ για τους Κρητικούς;’.  Τώρα λοιπόν ξέρω από που προκύπτει αυτή η ιδιαιτερότητα αφού η επιστήμη έδωσε την απάντηση»  τονίζει στο «Κουλούρι» ο Κ., εργαζόμενος σε εταιρεία της Θεσσαλίας ο οποίος για προφανείς λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Τα νέα επιστημονικά πορίσματα τέλος δικαιώνουν τους Κρητικούς σε όλη την χώρα, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους τονίζουν πως μπορούν πλέον και με τη βούλα της επιστήμης να αισθάνονται ως οι πιο λεβέντες άνδρες της Ελλάδας, αφήνοντας όπως λένε πολύ πίσω τους ανταγωνιστές τους Μανιάτες.

«Αποδείχτηκε πως η Κρήτη είναι στην κυριολεξία λεβεντογέννα» κατέληγε η ανακοίνωση η οποία ήταν γραμμένη με αίμα και είχε -για άγνωστο λόγο- αρκετές τρύπες στο σχήμα σφαιρών.

πηγή : epistimi.com

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Γωνιανάκης – Βοσκάκι Official Audio Release 2024

Μουσική: Νίκος Γωνιανάκης Στίχοι: Δέσποινα Σπαντιδάκη Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Χαραλαμπάκης Μπάσο & μίξη mastering: Μαυράκης …