Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού «Η σηκωματαριά ελιά-το δέντρο της αγάπης»

«Η σηκωματαριά ελιά-το δέντρο της αγάπης» μια θεατρική διασκευή από το κρητικό μυθιστόρημα του Κωστή Τριανταφυλλάκη είναι το καινούργιο έργο που θα μας παρουσιάσει το «Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού», στην κρητική διάλεκτο.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κωμωδία αλλά για μια κρητική ηθογραφία με πολύ συγκίνηση που, όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα της παράστασης «η πλοκή της είναι συναρπαστική και η αγωνία κόβει την ανάσα».

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, κάτω από μια σηκωματαριά ελιά (μια ελιά σε… ξένο χωράφι, δηλαδή, καθώς σύμφωνα με αυτό το αξιοπερίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε άλλον ανήκει το δέντρο και σε άλλον η γη), δύο νέοι που τις οικογένειες τους χωρίζει η κατάρα της βεντέτας, ανακαλύπτουν την αγάπη. Με αφορμή αυτή την ελιά εξελίσσεται η ιστορία που θα δούμε επί σκηνής. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης «Η πίστη στο Θεό, η ελπίδα για τη ζωή, η δύναμη της πρώτης αγάπης είναι τα βασικά στοιχεία του έργου. Ο Κωστής Τριανταφυλλάκης δημιουργεί ένα έργα με δυνατά στοιχεία, πλούσια συναισθήματα, ρεαλιστικά μηνύματα και εναλλασσόμενες καταστάσεις σε μια όμορφη ιστορία που σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος».

*Σηκωματαριά ελιά= Ελιά που σου ανήκει, αλλά βρίσκεται σε ξένο χωράφι.

Συντελεστές

Σκηνοθέτης του έργου ο Μάνος Παπαδογιαννάκης που κρατά και ένα ρόλο στο έργο, όπου παίζουν με αλφαβητική σειρά και οι: Εύα Αλεξάκη, Νίκος Λεμονάκης, Πόπη Λεμπιδάκη, Κωστής Μανιουδάκης, Βαγγέλης Σταματάκης, Αθηνά Τριαμματάκη & Νίκος Τσικριτσάκης.

Τα Σκηνικά είναι του Βλαδίμηρου Σαρκήσωφ, η Μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Σταματάκη, τον Ήχο & Φωτισμό ανέλαβαν οι Αντώνης Δαμιανάκης & Μανώλης Σταματάκης, την Τεχνική υποστήριξη ο Γιάννης Ανδριγιαννάκης και τα Κοστούμια όλος ο θίασος. Η φωτογραφία στο πρόγραμμα της παράστασης είναι του Γιώργου Κοντοχριστοφή.
Ο συγγραφέας Κωστής Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου, όπου ζει με την πολύτεκνη οικογένεια του – έχει 4 παιδιά- και εργάζεται σαν κτηνοτρόφος. Εκτός από τη «Σηκωματαριά Ελιά» έχει γράψει «τα μυθιστορήματα Η δύναμη της Αγάπης», «Έλενα» και «Οι θυσίες».

Μια θεατρική παράσταση που πρέπει να αγκαλιαστεί από όλη την Κρήτη και όχι μόνο και που ο Ερωτόκριτος προτείνει και εύχεται καλή επιτυχία…

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …