Τέλος εποχής για τη Ryanair στην Κρήτη (εικόνες & βίντεο)

Χανιά | Τέλος εποχής για τη Ryanair – Εφυγε το αεροσκάφος βάσης (εικόνες & βίντεο)

RYANAIR6

Η τελευταία πτήση του αεροσκάφους που αποτελούσε το σκάφος βάσης της Ryanair στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αργά τη νύχτα -15 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, για την ακρίβεια- σηματοδοτώντας το -προσωρινό ή οριστικό, ο χρόνος θα δείξει- τέλος εποχής της παρουσίας της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στα Χανιά κατά τη χειμερινή περίοδο.

RYANAIR8

Το αεροσκάφος ταξίδεψε από Αθήνα προς Χανιά πραγματοποιώντας το τελευταίο -μέχρι νεωτέρας;- δρομολόγιο της Ryanair στη συγκεκριμένη γραμμή.

Μάλιστα, οι επιβάτες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο αίτημα των αεροσυνοδών για μία ομαδική selfie φωτογραφία, την οποία παρουσιάζει σήμερα, κατ’ αποκλειστικότητα, το HANIA.news.

RYANAIR7

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος παρέμεινε για λίγη ώρα στο «Δασκαλογιάννης» και αναχώρησε, δεκαπέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα αποτελέσει το πέμπτο σκάφος βάσης της Ryanair στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, στο οποίο η εταιρεία «μεγαλώνει» και αναβαθμίζει την παρουσία της.

RYANAIR5

Αναχωρώντας από το «Δασκαλογιάννης» χθες τη νύχτα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος μετέφερε ορισμένα μόνο από τα -40 συνολικά- στελέχη και τις εργαζόμενες της εταιρείας που διέμεναν μόνιμα στα Χανιά από τον Απρίλιο του 2013, όταν η Ryanair δημιούργησε τη βάση της εδώ, ξεκινώντας δρομολόγια αρχικά προς Θεσσαλονίκη (το καλοκαίρι του 2013) και εν συνεχεία προς Αθήνα (το 2014) και προς Πάφο.

Εμφανώς συγκινημένες ήταν οι αεροσυνοδοί, που έφτασαν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» προκειμένου να ταξιδέψουν προς την Αθήνα.

Το HANIA.news είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, για λίγο, μαζί τους. Από τα όσα μας είπαν, προκύπτει ότι ήταν εμφανώς στεναχωρημένες από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, που έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τα Χανιά, τόπο παραμονής τους, τα τελευταία χρόνια.

RYANAIR1

RYANAIR2

RYANAIR3

Ως γνωστόν, στις γραμμές Χανιά – Αθήνα, Χανιά – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα παραμένει κατά τη χειμερινή περίοδο (από τέλη Οκτωβρίου 2017 έως τις 25 Μαρτίου 2018) μόνο ο όμιλος της Aegean (Aegean Airlines, Olympic Air), γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους τοπικούς φορείς, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων καθώς, πλέον, υφίσταται μονοπώλιο.

Ήδη σε social media -και όχι μόνο- έχουν εκφραστεί διαμαρτυρίες για «υψηλές τιμές» σε αεροπορικά εισιτήρια της Aegean για πτήσεις από ή προς τα Χανιά, μετά και την απόφαση της Ryanair να αποχωρήσει τον χειμώνα από το «Δασκαλογιάννης».

Από την πλευρά της, η Aegean ανακοίνωσε προχθές (δείτε ΕΔΩ) νέα προσφορά (150.000 θέσεις εσωτερικού από 19 ευρώ), που αφορά σε απευθείας πτήσεις από/προς Αθήνα προς Χανιά, Κέρκυρα και Κω καθώς και για πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη προς Χανιά.

RYANAIR4

πηγή : hania.news

Ελέγξτε επίσης

Τσικνάκης Γιάννης – Το βοτάνι (Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος)

Λύρα – Λεμάν – Βιόλα: Τσικνάκης Γιάννης Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος Λαούτο: Στεφανουδάκης Φάνης Κιθάρα: Τσικνάκης …