Θεοδωρίκας Δημήτριος…ο ζωγράφος που τιμά την Κρήτη(Βίντεο και φώτο)

Ο Θεοδωρίκας Δημήτριος γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε επί 27 έτη με το μοντελισμό και ειδικότερα με τη βαφή ιστορικής μινιατούρας και μινιατούρας με θέματα γυναικείου γυμνού.

Πήρε μαθήματα αγιογραφίας στην ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στην βαφή μινιατούρας από τους παγκοσμίου φήμης στο αντικείμενο κκ ροδόπουλο Κώστα και Καλαμάτα Θεόδωρο.

Ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια με τη μικρογλυπτικη και σκάλισε 3 μπούστα .τον Όμηρο σε κλίμακα 1/10, το hunter σε κλίμακα 1/12 και τον Μέγα Αλέξανδρο σε κλίμακα 1/9. Επέστρεψε στην αρχική μεγάλη του αγάπη τη ζωγραφική τα τελευταία 2,5 έτη και «πάντρεψε» τις μοντελιστές γνώσεις της χρήσης του αερογράφου με τον καμβά. ασχολείται κατά κύριο λόγο με προσωπογραφίες και ειδικότερα Κρητων –διασήμων της κρητικής μουσικής και γερόντων της κρητικής υπαίθρου.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται για να ζωγραφιστεί ένα έργο είναι ακρυλικά χρώματα με αερογράφο. Οι αερογραφοι που χρησμοποιούνται είναι :
1. iwata HP-C plus high performance plus professional 0.1mm & 0.3mm
2. Infinity 0.15mm & 0.4mm
3. Iwata revolution HP-TR1 0.3mm
4. Olympos Ag-883 0.3mm

Η συμμετοχή πινέλων σε έργα είναι απειροελάχιστη και είναι της εταιρείας w & N στα νούμερα 1,2 . τα χρώματα είναι της ισπανικής Vallejo από την σειρά της air.


Κάποια από τα κορυφαία έργα του είναι οι προσωπογραφίες των Ψαραντώνη (Αντώνης Ξυλούρης), ΨαροΝικη (Νίκη Ξυλούρη), Δραμουντανης Αχιλλέα , Σκουλά Βασίλη, Νίκου Καζαντζάκη , Αριστείδη χαιρέτη (γυαλαύτης), Νίκου Ξυλούρη, Νικηφόρου Αεράκη, Ελευθερίου Βενιζέλου . στα 27 έτη στο καλλιτεχνικό χώρο της μικροζωγραφικης σε ιστορική μινιατούρα απέσπασε σε διεθνείς και πανελληνίους διαγωνισμούς 856 μετάλλια εκτός των Best. 435 ΧΡΥΣΑ, 312 ΑΡΓΥΡΑ, 109 ΧΑΛΚΙΝΑ.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας που απεικόνισε τη ζωή στη νήσο Σπιναλόγκα σε διοραματικη μακέτα σε πλήρη κλίμακα 1/35 διατάσεων 120χ85χ93 εκατοστά και βάρους 55 κιλών . το έργο απέσπασε 3 best σε αντίστοιχους διαγωνισμούς και πολλά χρυσά μετάλλια ( το ένα στην Βουλγαρία) και ο μοναδικός στον κόσμο που επιχειρεί από το 2010 διοραματικη κατασκευή της 2ης φάσης της μάχης των Θερμοπυλών με τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό των 165 φιγούρων σε διόραμα με αυτό το θέμα και σε κλίμακα 1/32.

όλα του τα έργα μπορείτε να τα δείτε στην προσωπική του σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/dimitri.theodor

τηλέφωνο επικοινωνίας 6933369343
email theodorikasjim@gmail.com

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …