Παρουσίαση του νέου βιβλίου “Ανεστορούμαι να σας πω” του Αντώνη Κουκλινού στον Ερωτόκριτο

Mε πολύ χαρά υποδεχτήκαμε στον Ερωτόκριτο την Τετάρτη 10/1/24 11 με 13:30 για την πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου “Ανεστορούμαι να σας πω” τον Αντώνη Κουκλινό έναν άνθρωπο με ευγένεια, Μουσικό με μεγάλη πορεία και ιστορία και 2 δισκογραφίες που μας έχει χαρίσει τις μουσικές του πεθυμιές Νο1 και Νο2 αλλα και πολλά ακόμα τραγούδια και συνεργασίες ως σήμερα – μαντιναδολόγος με 2 βιβλία όσα έχω πει το 2014 και “Ανεστορούμαι να σας πω” 2024 ,ποιητής-και λογοτέχνης με σημαία την Κρητική διάλεχτο και ντοπιολαλιά.)

Μαζί του στον Ερωτόκριτο ήταν και ο Νίκος Λουκαδάκης αρθρογράφος, μελετητής της Κρητικής Διαλέκτου που επιμελείται το νέο βιβλίο του Αντώνη Κουκλινού ανεστορούμαι να σας πω ,μαντιναδολόγος και ο ίδιος και καλός μερακλής.

Ακούστε την εκπομπή που σε πολλά σημεία ο Αντώνης Κουκλίνός συγκινήθηκε και μας συγκίνησε και μας ενώ σημαντική ήταν η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου με τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που του έστελνε με θερμά συγχαρητήρια ακόμα και από τα πέρατα του κόσμου Αμερική Καναδά Αυστραλία ,ακόμα από την Γερμανία  και από όλη την Ελλάδα από τους φίλους μας που ανυπομονούν να πάρουν στα χέρια τους το βιβλίο.

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν το νέο αυτό βιβλίο “Ανεστορούμαι να σας πω” ας επικοινωνήσουν με τον ίδιο τον Αντώνη τον Κουκλινό στο τηλ 6970871113

Να πούμε ότι ακριβώς ίδια μέρα σαν σήμερα 10/1/24 πριν 10 Χρόνια δηλαδή 10/1/2014 τρομερή σύμπτωση εδώ στον Ερωτόκριτο κάναμε την παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Κουκλινού   Όσα έχω πει…Τυχαίο????

Κυκλοφορεί από την ΣΒΟΥΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.
Ο Αντώνης Κουκλινός γεννήθηκε στη Γρηγοριά, ένα ριζίτικο χωριό νότια του Ψηλορείτη η γενιά του όμως κατάγεται από τους Γουργούθους Αμαρίου.
Από μικρός ο Αντώνης , παιδί πολύτεκνης οικογένειας προσπάθησε να ανακαλύψει τον κόσμο τη μουσική, το διάβασμα και τα ταξίδια.

Το ταλέντο του δεν άργησε να εμφανιστεί, από μικρός άρχισε να παίζει μπουκόλυρα (να τραγουδά δηλαδή τους σκοπούς της λύρας με το στόμα), ενώ στην εφηβεία του έπιασε το λαγούτο και αφοσιώθηκε σ΄ αυτό με αποτέλεσμα να γίνει ένας πολύ καλός μουσικός και τραγουδιστής και να συνεργάζεται με πολλούς και αξιόλογους λυράρηδες της εποχής.

Σαν πολύ ευαίσθητος άνθρωπος που είναι, δεν άργησε να γράφει μαντινάδες και να τις τραγουδά στα γλέντια ενθουσιάζοντας τον κόσμο γιατί μιλούσαν για τον έρωτα, τη χαρά, τον πόνο, το παράπονο, την ξενιτειά και τόσα άλλα θέματα βγαλμένα από τη ζωή.

Τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης Κουκλινός σταμάτησε να εμφανίζεται σαν επαγγελματίας μουσικός και ασχολήθηκε πολύ πετυχημένα με τη φωτογραφία και τις βιντεοσκοπήσεις κοινωνικών εκδηλώσεων, διατηρεί δε φωτογραφείο στο Ασήμι.

Το αρχείο του στο διαδίκτυο από γλέντια με παλιούς και νεότερους μουσικούς αλλά και μερακλίδικες παρέες είναι τεράστιο και μπορείτε αν γράψετε το όνομα του σε σελίδα αναζήτησης να το δείτε.

Κάθε μαντινάδα του είναι μια καινούργια εικόνα, ξεκινάς να διαβάσεις και δεν μπορείς να φανταστείς τη συνέχεια της. Είναι ανατρεπτικός, δημιουργικός και απρόβλεπτος, αγγίζει συναισθήματα και ξυπνά αισθήσεις ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε αλλοτινούς καιρούς.

Φύλλο ξερό μα το κλαδί βαστά το δε το ρίχνει
έχει κι΄ αυτό αισθήματα τσ΄ αγάπης και το δείχνει.

Κι΄ ενός θεριού τη δύναμη να΄χει και να παλέψει
στσ΄ αγάπης τα μιτόχτενα καλλιά κιανείς μη μπλέξει.

Ακόμη και στον ασκιανό τση σκέψης σου να κάτσω
όντο μου φύγεις δε μπορώ του πόνου το στραπάτσο.

Να΄ χα τη χάρη του νερού τα χείλη όντε διψούνε
που σμίγει η κάψα τη δροσιά, χωρίς μιλιά να πούνε.

Απου΄ χει πόνο μέσα του να΄ ρθει να με γυρέψει
σαν αδερφός θα του σταθώ, τη (μ)πίκρα να παλέψει.

Σ΄ ένα τραπέζι γιορτινό βαστώ μια άδεια θέση
πόσο μου λείπεις θα στο πει το δάκρυ όντο θα πέσει.

στίχοι του περιέχουν εκτός από συναίσθημα, φαντασία, πρωτοτυπία και ευρηματικότητα.

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Βεζυράκης – Κατάρα

στίχοι:Βαλάντης Χρυσός & Νίκος Βεζυράκης μουσική:παραδοσιακή λαούτο:Γιώργος Κατσουλιέρης βιολιά:Μάκης Νικόπουλος Ενορχήστρωση-Μίξη-Mastering-Eπιμέλεια παραγωγής:Νίκος Βεζυράκης