Ο Γιάννης Μεγαλακάκης στον Ερωτόκριτο 87.9 μιλά για την παράστασή “Όταν ακούω Κρήτη”

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Ερωτόκριτος 87.9 fm ο Γιάννης Μεγαλακάκης βγήκε στον αέρα με τον Γιώργο Λεκάκη στην εκπομπή του και μίλησαν για την παράστασή στο θέατρο Arroyo και εφ’ όλης της ύλης.

Ακούστε τους εδώ…

Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκη ” Όταν ακούω Κρήτη “στο Θέατρο Arroyo
Παρασκευή 22 & 29 Δεκεμβρίου 2023.Ένας ειλικρινής διάλογος με την κρητική παράδοση από τους αδερφούς Μεγαλακάκη για λίγες παραστάσεις.

Οι κορυφαίοι χορευτές κρητικών χορών, Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης, θα βρίσκονται την Παρασκευή 22 και 29 Δεκεμβρίου στη σκηνή του θεάτρου Arroyo για μία κατάθεση βιωμάτων μέσα από τον κρητικό χορό, το τραγούδι και την αφήγηση.

Ένας μονόλογος πρόκληση, αυτοβιογραφικός και αποκαλυπτικός για τα μυστικά των προγόνων. Τα δύο αδέλφια έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους στην ουσιαστική μεταλαμπάδευση της παράδοσής.

Μέσα από ενδελεχή προσπάθεια και έρευνα, καταφεύγοντας σε ιστορικές πηγές, έγγραφα και ζωντανές αφηγήσεις έχουν καταφέρει να αποθησαυρίσουν ένα ογκώδες πρωτογενές λαογραφικό υλικό γύρω από τους κρητικούς χορούς.

Δίχως διάθεση νοσταλγικής, στείρας επιστροφής σ’ ένα παρελθόν που δεν υπάρχει, πιστεύουν ότι μπορούν, με αφορμή την παράσταση να μιλήσουν για την πιο άμεση, γνήσια και αποκαλυπτική σχέση με την τέχνη, την συμμετοχή και τον αυτοσχεδιασμό.

Αυτή η αέναη προσπάθεια, η αναγωγή των χορών της Κρήτης στην αφετηριακή τους μορφή, μετουσιώνεται σε μια πρωτότυπη παράσταση στην οποία ο κρητικός χορός, η μουσική, το τραγούδι και ο λόγος ενώνονται για να διαδώσουν ότι οι παραδοσιακές αξίες του παρελθόντος, τα λαογραφικά στοιχεία, η ίδια η πολιτισμική κληρονομιά που κατευθύνει και θα κατευθύνει τα βήματά τους, αποκτούν μιαν ιδιαίτερη, σχεδόν μαγική διάσταση, όταν μετουσιώνονται σε λαϊκή ποίηση, μουσική και χορό.

Ο χορός ως μέσο έκφρασης είναι συνδεδεμένος με όλες τις λειτουργίες της ζωής και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και σήμερα όπως συνέβαινε στην κλασσική αρχαιότητα ένα μέσον φυσικής αγωγής, πνευματικό, αισθηματικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό, δηλαδή ένα μέσον επιμόρφωσης ολοκληρωτικό της προσωπικότητας.

Μαζί τους εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο της μουσικής, του χορού και του θεάτρου. Στην Κρήτη ακόμα και σήμερα ο χορός παρουσιάζει ιδιαίτερη άνθηση, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα μέσα λαϊκής καλλιτεχνικής έκφρασης. Η Κρήτη έζησε, γιατί τραγούδησε, γιατί χόρεψε.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μεγαλακάκης
Μουσική: Μάνος Μουντάκης
Επεξεργασία ήχων παράστασης: Θάνος Καλέας – Studio Κυριαζής

Οργάνωση Παραγωγής: Action Εστί | Artist Management & Events Production
Press & Info: info@ActionEsti.gr
Φωτογραφία: Yannis Margetousakis Photography
Poster by: Jan Studio

ARROYO
Μ. Αλεξάνδρου 128, 10435, Αθήνα
τηλ. 210 3469575
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 22 & 29 Δεκεμβρίου 2023

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
12€ Γενική Είσοδος
15€ Ταμείο Θεάτρου
10€ Ομαδικό Εισιτήριο (8 άτομα και πάνω)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
– Τηλεφωνικά: 210 7234567
– Online: www.ticketservices.gr
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ACTION ΕΣΤΙ
ΑΦΜ: 107391971
ΔΟΥ: ΣΥΡΟΥ
ΕΔΡΑ: Αγιος Δημήτριος Ερμούπολη Σύρος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
info@actionesti.gr
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ελέγξτε επίσης

Αντώνης & Δημήτρης Αποστολάκης – Συρτά

Καλεσμένος στο προσωπικό μου στούντιο ηχογραφήσεων ο Πατέρας μου Αντώνης Αποστολάκης. Παίζουμε δύο συρτά σε …