Ο Μπάρμπα Αλέκος: Ένας Κρητικός από τη Συρία στέλνει την Αγάπη του στην Κρήτη

Ο Μπάρμπα Αλέκος: Ένας Κρητικός από τη Συρία στέλνει την Αγάπη του στην Κρήτη

Στον χαρούμενο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συχνά ανακαλύπτουμε συγκινητικές ιστορίες που μας υπενθυμίζουν τη δύναμη της ανθρώπινης συνδεσιμότητας πέρα από τα σύνορα, τις γλώσσες και τις πολιτιστικές διαφορές.

Σήμερα, θα σας συστήσουμε έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον Μπάρμπα Αλέκο, έναν 82χρονο Κρητικό που ζει στη Συρία και μας στέλνει μηνύματα αγάπης και τραγούδια από την καρδιά του.

Ο Μπάρμπα Αλέκος είναι ένας εξαιρετικά γλυκός και ενθουσιώδης άνθρωπος που γεννήθηκε στην Κρήτη πριν από 82 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ζει στη Συρία, διατηρεί σφοδρούς δεσμούς με τη ρίζα του, τον πολιτισμό της Κρήτης και τη μουσική παράδοση της. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, είναι το ραδιόφωνο και η μουσική, ειδικά τα κρητικά τραγούδια.

Κάθε πρωί, ο Μπάρμπα Αλέκος ακούει το ραδιόφωνο στη Συρία, επιλέγοντας να συντονιστεί στο erotokritos.gr, έναν ιστότοπο που μεταδίδει τραγούδια από την Κρήτη. Από εκεί, απολαμβάνει τις μελωδίες των κρητικών τραγουδιών και συχνά μας στέλνει βίντεο μηνύματα, ενώ ακούγεται η μουσική υπόκρουση του ραδιοφωνικού σταθμού. Στα μηνύματά του, εκφράζει την αγάπη του για την Κρήτη, την Ελλάδα και όλους τους Κρητικούς.

Ένα από τα τραγούδια που αγαπά να μας στέλνει είναι το “Να χα τα χείλη σου,” ένα τραγούδι που εκφράζει την πολυτέλεια των φιλιών και των αγκαλιών. Τα μηνύματα του Μπάρμπα Αλέκου φέρνουν μια δόση χαράς και αισιοδοξίας σε όλους όσους τα ακούν.

Το παραπάνω βίντεο που μας έστειλε ο Μπάρμπα Αλέκος μεταδόθηκε στην πρωινή εκπομπή με τον Μανόλη Λεκάκη στις 7 Νοεμβρίου 2023, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να τον γνωρίσουν και να απολαύσουν την αυθεντικότητά του.

Οι Έλληνες από την Κρήτη και όλοι οι Έλληνες παντού στον κόσμο ανταποδίδουν με αγάπη τους χαιρετισμούς του Μπάρμπα Αλέκου και του στέλνουν τη θερμή επιθυμία για υγεία και ευτυχία.

Η ιστορία του αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα του πώς η αγάπη για τη μουσική, η προσήλωση στις ρίζες μας και η διασυνοριακή επικοινωνία μπορούν να συνδέσουν ανθρώπους ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση.

Ο Μπάρμπα Αλέκος αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό και μας υπενθυμίζει τη σημασία της αγάπης, της κοινότητας και της μουσικής στη ζωή μας. Είναι ένας ζωντανός υπενθύμιση ότι η αγάπη για την πατρίδα και την πολιτιστική κληρονομιά μας επιβιώνει ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Ελέγξτε επίσης

Αντώνης & Δημήτρης Αποστολάκης – Συρτά

Καλεσμένος στο προσωπικό μου στούντιο ηχογραφήσεων ο Πατέρας μου Αντώνης Αποστολάκης. Παίζουμε δύο συρτά σε …