Δεύτερο βραβείο ποίησης στον μαντιναδολόγο Θανάση Πατεράκη

ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ “ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ” 2016
Δεύτερο βραβείο στον Χανιώτη Θανάση Πατεράκη

Κοντά σε έναν από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, τη Βραυρώνα, στο ξενοδοχείο “Mare Nostrum”, έγινε η ετήσια απονομή του 6ου ποιητικού διαγωνισμού “Βραυρώνια 2016” το Σάββατο 1η Οκτωβρίου.
Η περιοχή είναι από τις πιο όμορφες της Αττικής και βρίσκεται αρκετά κοντά στην Αθήνα. Εδώ υπάρχει ο ναός της Αρτέμιδας, δίπλα σε έναν πανέμορφο κολπίσκο.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδας – Σπάτων.
Με ένα θερμό καλωσόρισμα υποδέχτηκε τους καλεσμένους και ξεκίνησε την εκδήλωση η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Πιτσιγαυδάκη Ειρήνη, που αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στο έργο της Ομοσπονδίας και στην απονομή.

Συνέχεια στην εκδήλωση, με έναν σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κ. Αριστοτέλης Παπανικολάου, συγγραφέας. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής: Κώστας Γκούνας -θεατρολόγος, Δώρα Κουφοπούλου – Ηλιοπούλου -λογοτέχνης και Σταύρος Αυλωνίτης -πολ. μηχανικός, λογοτέχνης.

Με δυνατά χειροκροτήματα, που τράνταξαν την αίθουσα, επικρότησε το πολυπληθές ακροατήριο τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Με μεγάλη χαρά είδαμε και τον δικό μας, τον Χανιώτη Θανάση Πατεράκη, να δέχεται από τα χέρια του προέδρου της Επιτροπής το δεύτερο βραβείο.
Ως γνωστό, ο Θανάσης Πατεράκης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Στιχουργών Χανίων και μέλος της ΔΕΕΛ. Εγώ θα πρόσθετα και από τους καλύτερους λυράρηδες.
Εντυπωσιακό το τρίτο μέρος της εκδήλωσης που έκλεισε με πλουσιότατο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ορχήστρα “Ambassadors” και τη χορωδία “Βραυρωνίδα Αρτέμιδα”. Εύχομαι και στο επόμενο βραβείο Θανάση!

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 6ου ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Αριστοτέλης Παπανικολάου (Αλαργηνός) (πρόεδρος επιτροπής) δάσκαλος, μουσικοπαιδαγωγός. Διετέλεσε έφορος και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.). Στα ελληνικά γράμματα εμφανίζεται το 1966 με το ψευδώνυμο “Αλαργηνός”. Στη συγγραφική του εργασία περιλαμβάνονται ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα, δοκίμια, ιστορικές μονογραφίες, ομηρικές μελέτες και έρευνες, μουσικά βιβλία. Διετέλεσε πρόεδρος Επιτροπών Κρατικών Βραβείων Νέων Λογοτεχνών (Biennale) Υπουργείου Παιδείας.
Κώστας Γκούνας (μέλος), κλινικός ψυχολόγος, θεατρολόγος. Καθηγητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης νέων ηθοποιών. Διετέλεσε πρόεδρος της Π.Ε.Λ., ενώ κατέχει τον τίτλο του «επίτιμου» προέδρου. Στη συγγραφική του εργασία περιλαμβάνονται ποιητικές συλλογές και μελέτες ψυχολογίας και θεάτρου. Συμμετείχε ως πρόεδρος και μέλος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς της Π.Ε.Λ. και των Κρατικών Βραβείων Υπουργείου Παιδείας (Biennale).
Δώρα Κουφοπούλου – Ηλιοπούλου (μέλος), ποιήτρια – λαογράφος. Το ποιητικό της έργο καταχωρήθηκε σε ποιητικές ανθολογίες και στον ημερήσιο Τύπο, ενώ ποιήματά της μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπής της Π.Ε.Λ. Μέλος της Π.Ε.Λ. και της Διεθνούς Εταιρείας Ιστορικών Συγγραφέων
Σπύρος Αυλωνίτης (μέλος), πολιτικός μηχανικός, μέλος της Π.Ε.Λ. και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται ποιητικές συλλογές και μυθιστορήματα. Το μυθιστόρημά του «Ενας Ελληνας» μεταφράστηκε στα αγγλικά. Το ποίημά του «Ρωγμή στο χρόνο» απέσπασε το 2ο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης «Βραυρώνια 2011».
Η Ορχήστρα Ambassadors της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων, αφιερώνει τη συναυλία στον συμπολίτη μας καθηγητή και σολίστ το μπουζούκι κ. Γιάννη Λαμπράκη.
Συμμετέχουν:
Οι τραγουδιστές της ορχήστρας (αλφαβητικά): Αρβανιτίδου Δήμητρα, Γιντζίρη Μαρίτα, Γκούνας Δημήτρης, Κωνσταντινίδης Γιώργος, Μανέα Δέσποινα, Καφετζής Νίκος.
Οι μουσικοί της ορχήστρας Ambassadors (αλφαβητικά): Αλεξανδράτος Σπύρος (διεύθυνση & ενορχήστρωση), Αλεξανδρής Γιάννης (τρομπέτα), Αλεξανδρής Θανάσης (τρομπέτα), Ασκητής Μάνος (μπουζούκι), Γαλανού Μελίνα (βιολί), Καφετζής Νίκος (κιθάρα), Κομματάς Σάκης (μπουζούκι), Κωνσταντινίδης Γιώργος (κιθάρα), Κωνσταντουράκη Αθηνά (φλάουτο), Λαμπράκης Γιάννης (σόλο μπουζούκι), Μάμμας Γάσπαρης (σόλο κλαρινέτο), Μανιάτης Γιάννης (μπουζούκι), Πλας Νίκος (σαξόφωνο τενόρε), Σιδηρόπουλος Δημήτρης (πιάνο), Τουρτούνης Παρασκευάς (τρομπέτα), Τουρτούνης Τάσος (κλαρινέτο), Τουρτούνης Χρήστος (ντραμς), Τοτολίδης Γιώργος (μπάσο), Χιώτης Μιχάλης (κιθάρα), Χιώτης Νίκος (κιθάρα), Ψύχας Αλέξανδρος (φυσαρμόνικα).
Πρόγραμμα
* Χαρταετοί (ορχηστρικό) σόλο μπουζούκια Γ. Λαμπράκης, Μ. Ασκητής, Σ. Κομματάς.
* Πόλη μαγική (τραγούδι Μαρίτα Γιντζίρη)
* Στο Λαύριο γίνεται χορός (τραγούδι Μαρίτα Γιντζίρη)
* Ομορφη πόλη (τραγούδι Γιώργος Κωνσταντινίδης & Choro)
* Κοιμήσου αγγελούδι μου (Αρβανιτίδου Δήμητρα & Choro)
* Δόξα τω Θεώ (τραγούδι Δημήτρης Γκούνας & Choro)
* Πέρα από τη θάλασσα (τραγούδι Δέσποινα Μανέα)
* Μυρτιά (τραγούδι Δέσποινα Μανέα & Choro)
* Χίλια μύρια κύματα (τραγούδι Γιώργος Κωνσταντινίδης & Choro)
* Χρυσοπράσινο φύλλο (τραγούδι Δημήτρης Γκούνας – Μαρίτα Γιντζίρη & Choro)
1. Η μάνα του Αλέξανδρου (τραγούδι Γιώργος Κωνσταντινίδης & Choro)
2. Μαλαματένια λόγια (Ν. Καφετζής, Δ. Γκούνας, Γ. Κωνσταντινίδης, Δ. Μανέα & Choro)
3. Παραπονεμένα λόγια (τραγούδι Γιώργος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Γκούνας)
4. Δρόμοι παλιοί (τραγούδι Δ. Μανέα & Choro) Σόλο τρομπέτα Θ. Αλεξανδρής
5. Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ (τραγούδι Δημήτρης Γκούνας & Choro)
Υπεύθυνος ήχου και ηχοληψίας: Μιχάλης Χιώτης. Υπεύθυνοι προγράμματος: Ευφροσύνη Μπουρμπουχάκη – Σωτήρης Μιχαλάκης.

πηγή : haniotika-nea.

 

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …