H Κρήτη έχασε τον μαντολινιέρη της τον Νίκο Πατενταλάκη

Θρηνεί η Κρήτη που έχασε έναν μεγάλο μουσικό από το Λαγολιό Ηρακλείου ,τον ευγενικό και πάντα χαμογελαστό άνθρωπο τον Νίκο Πατενταλάκη...

Η είδηση του χαμού του έπεσε σαν βόμβα το πρωινό της Τετάρτης 12/10/22 

Πένθος στο Λαγολιό της Μεσαράς, αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο της κρητικής μουσικής παράδοσης σκόρπισε ο αιφνίδιος θάνατος του σημαντικού μουσικού.

Ο δεξιοτέχνης του λαούτου και του μαντολίνου, συνθέτης και ερμηνευτής έφυγε απρόσμενα χθες το βράδυ, σε ηλικία 77 ετών.

O Νίκος Πατενταλάκης που είχε δώσει το προηγούμενο διάστημα μάχη με τον καρκίνο, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ανεύρυσμα κεντρικής αορτής. Ενώ είχε αποφασιστεί να χειρουργηθεί και μάλιστα άμεσα, δεν πρόλαβε και «έφυγε» απρόσμενα από τη ζωή.

Δέκα λεπτά πριν μπει στο Χειρουργείο έφυγε, βυθίζοντας στο πένθος την γενέτειρά του, το Λαγολιό του δήμου Φαιστού, αλλά και τους ανθρώπους της κρητικής μουσικής παράδοσης, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια επί σειρά ετών ως δημιουργός και δάσκαλος.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΝΤΑΛΑΚΗΣ

O Νίκος Πατενταλάκης ήταν αναμφισβήτητα σπουδαίος μουσικός και ένας πολύ ξεχωριστός μαντολινιστας της εποχής του.
Άνθρωπος πολύ σεμνός και ταπεινός και όσοι όμως ασχολούνται με το μαντολίνο και γενικά με την κρητική μουσική σίγουρα τον γνωρίζουν πολύ καλά..
Ξεχωριστό χρώμα απλότητα και συνάμα συναίσθημα χαρακτηρίζουν αυτόν το καταπληκτικό παίχτη και τραγουδιστή.
Στη πορεία της καριέρας έχει να δείξει μεγάλες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Κρητικού Πενταγράμμου παίζοντας λαούτο και μαντολίνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Μανώλη Καρπουζάκη, τον Γιώργο Παπαδάκη, τον Μάνο Μουντάκη, τον Νίκο Σωπασή, τον Κυριάκο Καλλέργη, τον Μιχάλη Μαρακομιχελάκη, τον Νεκτάριο Κλωστράκη, τον Δημήτρη Βακάκη κ.α.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι στο χωριό του το Λαγολιό Ηρακλείου του Δήμου Φαιστού.

Η σορός του Νίκου Πατενταλάκη για το τελευταίο αντίο θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Λαγολιού στην 1 το μεσημέρι.

Από τον Ερωτόκριτο που πάντα μας αγαπούσε και μας άκουγε πάντα πολλά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους συνεργάτες και φίλους του…

Αλεξης Κοκαρακης
To μαντολίνο σήμερα
μαζί με το λαγούτο
κλαίνε που ο χρυσοδάχτυλος
φεύγει απ τον κόσμο τούτο
κουμπάρε καλό σου ταξίδι…

Σκανδαλάκη Άννα
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΚΡΙΒΕ ΦΙΛΕ…..
Κρήτη να βγάλεις δάκρυα γιατί η στιγμή σημειώνει
που φεύγει κι αποχαιρετας τσι Μεσσαρας τ, Άδωνι.
Σημερο είσαι Κρήτη μου πάλι γεμάτη θλίψη
Για τ, ένας μερακλής καλός φεύγει και θα σου λυψει
Εσυμωσενε Νικολη του χωρισμού η γ, ώρα
και άψυχο είναι το κορμί μέσα στη νεκροφόρα…
Ήρθε η στιγμή Πατεντελε χώμα να σε σκεπάσει
και το μαντολινακι σου για πάντα να σωπάσει….
Που τόσους χρόνους μαγευε κι εσκορπα πανδεσια
Άγγελοι σα να ψαλανε μέσα στην εκκλησια..
Μεγάλο φινεις το κενό εις τη παράδοση μας
μα πάντα με τη σκέψη μας θα βρισκεσαι μαζί μας.
Και τσι πενιε σου τσ, όμορφες θα τσι προσεχει η Κρήτη
να μείνουνε Αθάνατες οσα το Ψηλορειτη.
Ευχή καρδιάς ναν, ελαφρύ του Λαγολιου το χώμα
κι Άγγελοι να σου βάλουνε τ, απρα φτερά ντως στρώμα.
Και τη ψυχή σου ο Θεός κοντά ντου να τη πάρει
να λέει που τον εβρηκα τεθιο μαντολιναρη.
Αιώνια η Μνήμη σου….
Άννα Σκανδαλακη..
13/10/2022…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ

Νίκος Πατενταλάκης. Ο Πατένταλος που λέγαμε εμείς οι μικρότεροι. Δυστυχώς ο Νίκος μας άφησε σ αυτή τη ζωή αλλά θα υπάρχει πάντα στη μνήμη μας έως ότου πάμε να τον συναντήσουμε. Ήταν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους στον χώρο μας και ένας απίστευτος καλλιτέχνης. Καλό ταξίδι φίλε Νίκο

Διαχειριστής Παγκρητίου Συλλόγου
Σήμερα η Κρήτη αποχαιρετά έναν ακόμα μεγάλο καλλιτέχνη, τον Νίκο Πατενταλάκη. Ο Νίκος Πατενταλάκης ένας καλλιτέχνης εξαίρετου ήθους αφήνει πίσω του μια σπουδαία μουσική παρακαταθήκη, ένα ξεχωριστό και εκτενές κεφάλαιο στον μουσικό μας πολιτισμό. Σημαντική επίσης η δράση και η προσφορά του στον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής μιας και υπήρξε από τα παλαιότερα μέλη αυτού.
Καλό ταξίδι Νίκο Πατενταλάκη, καλό ταξίδι δάσκαλε.
Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Γιωργης Σηφακης

Καλό ταξίδι κύριε Νίκο .Ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος και πάντα με χαμόγελο και μουσηκος με σφραγίδα…Καλό παράδεισο

Μιχάλης Ξενάκης
Θα μπορουσα να γραψω πολλα αγαπημενε μου…ησουνα κ θασαι σταθμος στη μουσικη μας ιστορια..μια ξεχωριστη μελωδια …μια ξεχωριστη ζεστη ψυχη…περαν του μεγαλου ευχαριστω που σου οφειλομε ολοι..σου οφειλω πρωσοπικα ενα μεγαλο ευχαριστω για ολη τη βοηθεια την εποχη του 1990 ..δεν το ξεχνω…οπως δε ξεχνω κ ολη την αγαπη τα επομενα χρονια…Αναπαυσου εν ειρηνη…Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ….

Cretan Music Group Sydney
Σήμερα η Κρήτη έχασε ένα καλό μερακλή, ένα καλλιτέχνη, ένα δάσκαλο του μαντολίνου, του λαγούτου, του τραγουδιού, ένα δάσκαλο που με το ήθος και το ύφος του δίδασκε με τη σεμνοπρέπεια του μαθήματα ανθρωπιάς και ταπεινοφροσύνης. Αρετές και αξίες με τις οποίες όχι μονάχα θα θυμούμαστε αλλά και θα συνδέουμε το όνομα Νίκος Πατενταλάκης από το Λαγολιό Μεσσαράς.
Αιωνία η μνήμη δάσκαλε.. Ας είναι ελαφρύ το Κρητικό χώμα που θα σε σκεπάσει. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις όμορφες παρέες που κάναμε το 1991 στην Αυστραλία. Στην οικογένεια σου ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία…
Ένα μουσικό αφιέρωμα από το ιστορικό αρχείο του Οδυσσέα και Μιχάλη Πλατύρραχου έτσι για να μνημονεύσουμε από τα ξένα αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και καλλιτέχνη…

Βαγγέλης Χαιρετης
Ένα πουλάκι την αυγή έκλαιγε λυπημένα γιατί χε τη φωλιά ψηλά και τα φτερά κομμένα. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να τον πάει εκεί στην γειτονιά των Αγγέλων και των Αρχαγγελων της Κρήτης μας. Αθάνατος

Μιχαλης Ανδρεαδακης
Δάσκαλος του μαντολίνου Και υπέροχος άνθρωπος τον είχα γνωρίσει και κάναμε και παρέες.. ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του..

Michalis Fragiadakis B
Τι???? Για όνομα τσι Παναγίας πας και συ ρε φίλε Νίκο? Όλοι οι καλοι θα φύγετε? Στο καλό να πας και να είναι ελαφρύ το χώμα θα σε σκεπάσει Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του

Δημήτρης Αδάμ Κουνενάκης
Κρίμα!!! Ήταν πραγματικά ένας αξιόλογος καλλιτέχνης και άνθρωπος, που άφησε τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα!!! Καλό του ταξίδι !!! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του!!

Nikos Karavirakis
Ο Νικόλας με την ευγενική ψυχή Που αποτυπωνόταν και στο ιδιαίτερο παίξιμο του

Τερζάκης Χαράλαμπος
Δυστυχώς Έφυγε από τη Ζωή Άλλος Ένας Μεγάλος της Κρητικής Μουσικής…Παρόλο που η Απώλεια είναι Μεγάλη ο Ίδιος και Το Έργο του θα μείνει στην Καρδιά μας για Πάντα… Κύριε Νίκο σε Ευχαριστούμε για όλα…

Γιαννης θεοδωρακης
Έφυγε ο Νικος Πατενταλάκης…
Σίγησε μια για πάντα το ωραιότερο μαντολίνο της Κρήτης, από σήμερα φτωχότερος ο κόσμος του μαντολίνου ,όσοι είχαν την τύχη να τον ακούσουν να παίζει θα νιώσουν θα καταλάβουν θα λυπηθούν.
Νίκο έφυγες πριν την ώρα σου..
Ένα πουλάκι την αυγή
έκλαιγε λυπημένα
γιατί χε την φωλιά ψηλά
και τα φτερά κομμένα …
Καλό Παραδεισο κύριε Νίκο….,

Odysseas Platyrrahos
Μόλις πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Πατενταλάκη, δεξιοτέχνη του λαούτου, αλλά πολύ περισσότερο του μαντολίνου. Είχε επισκευτεί το Σύδνευ το 1991 με τον Αλέκο Πολυχρονάκη και τη Στέλλα Μαρνελάκη. Πέρα από την δεξιοτεχνία του στο λαούτο και το μαντολίνο ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και μας είχε ενθουσιάσει εκείνη την περίοδο (έχουν περάσει 31 χρόνια).
Θυμάμαι επίσης το 2009 που για 17 μέρες είχα επισκευτεί την Κρήτη για την βράβευσή μου από την Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση, επικοινώνησε μαζί μου με τον Κυριάκο Καλέργη και τον Παντελή Σαλούστρο τους οποίους είχα φιλοξενήσει παλιότερα, με επισκεύτηκαν στο Κρητόραμα που έκανα εκπομπή και με μεγάλη χαρά μου πρόσφεραν εκείνο το βράδυ ένα πλουσιοπάροχο δείπνο.
Φίλε Νίκο το πέρασμά σου από την Αυστραλία δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Καλό σου ταξίδι! Στην οικογένειά σου ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία.

Dimitris Papadakis
Αγαπημένε μου ΔΑΣΚΑΛΕ!
Δεν έχω λόγια!
Ήσουν ο πρώτος που με δίδαξε μαντολίνο και λαούτο… Ήσουν ο άνθρωπος που από μικρός σε θαύμαζα… Θα μου λείψεις ΠΑΤΕΝΤΑΛΑΚΟ ΜΟΥ, όπως σε φώναζα πάντα!
Κάναμε σχέδια για να γράψουμε παρέα τα νέα σου κομμάτια… Δυστυχώς δεν προλάβαμε να γράψουμε τη νέα σου δισκογραφική δουλειά…Σου υπόσχομαι όμως ότι είχες στο μυαλό σου θα το εκπληρώσω με πολύ αγάπη και σεβασμό!
Αιώνια η μνήμη σου!!! ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΝΤΑΛΑΚΟ!!!!!!!!!!!!!

Σπυρος Αλυσσανδρακης
Καλό ταξιδι ,φίλε Νίκο.

Δημητρης Αναγνωστακης
ΤΑ ΘΕΡΜΆ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΟΥ.

Maria Gonianaki
Τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου τις συνόδευες μουσικά και διακριτικά όπως μόνο εσύ ήξερες.. Μεγάλωσα μαζί σας έμαθα την αξιοπρέπεια, το σεβασμό, την ανθρωπιά το μερακλήκι… Την αγνή αγάπη χωρίς πονηριά και δόλο.. σ αυτές τις ατελείωτες παρέες στο μαγαζί μας, με πολλή μουσική και υπέροχες συζητήσεις τα βράδια στο τζάκι.. Έτσι ζυμώθηκα με τέτοιους ανθρώπους σαν κι εσάς.. Σαν κι εσένα Νίκο Πατενταλάκη… Τόσο σεμνός, τόσο καλοσυνάτος, τόσο ταπεινός, τόσο ήρεμος…
Υπόδειγμα Ανθρώπου…
Σ αποχαιρέτισα με τον καλύτερο τρόπο..
Κράτα μπουκέτο με πενιές
Και λόγια μυρισμένα
Κι άμα θα δεις το Γωνιανό
Δώστου του τα από μένα… ΜΓ

Νικος Τσικριτσακης
Καλό παράδεισο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια

Γιώργος Σακαλάκης
Καλέ μου φίλε Νίκο “αδελφέ μου”, άλλα είχαμε προγραμματίσει για την Τετάρτη… Αλλά ήρθε ο Χάρος και σκόρπισε τη θλίψη με τον αναπάντεχο χαμό σου. Σ’ευχαριστώ για τα πάνω από 30 χρόνια που με τίμησες με την φιλία και τη συνεργασία σου, για όσα μου έμαθες, και μου έμαθες πολλά… θα μπορούσα να γράφω για ώρες αλλά μερικές φορές τα λόγια περισσεύουν. Καλό σου ταξίδι…
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Άννα, στα παιδιά και στα εγγόνια σου.

Μανώλης Τιτάκης
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΝΙΚΟ ΠΑΤΕΝΤΑΛΑΚΗ……. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ, ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ…….

Katerina Aerakh C
O θεός να τον έχει κοντά του το μεγάλο μερακλή…

Γιωργης Γαρεφαλακης
Νικόλα ο Θεός να σου συγχωρέσει…μεγάλος παίχτης καλός άνθρωπος και δάσκαλος πολλώ λογιω…
Καλό ταξίδι φίλε…

Vaggelis Papadakis
Η πιο χαρακτηριστική μαντολινίστικη κοντυλιά που έχω στα αυτιά μου από τα παιδικά μου χρόνια… Καλό σου Ταξίδι Νίκο Πατενταλάκη ..Σε ευχαριστούμε για όλα!!

Γιωργος Τσικουρης
Καλό παράδεισο
Έτυχε να τον δω από κοντά αρκετά χρόνια πίσω όταν ήρθε στη Κάλυμνο
Μεγάλος παραδοσιακός λαουτιερης
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει
Συλληπητηρια στους συγγενείς του

Γιώργος Κοκαράκης
…13 Οκτωβρίου 2014 έφυγε από τη ζωή ο βιολογικός μου πατέρας…ενώ στις 12 Οκτωβρίου 2022 ο δάσκαλός μου στο μαντολίνο και πνευματικός μου πατέρας στην ενασχόλησή μου με την κρητική μουσική Νίκος Πατενταλάκης! Ο πρώτος μου καλεσμένος στην τηλεοπτική μου εκπομπή ”στα χνάρια της παράδοσης” στα τέλη Οκτωβρίου του 2003. Ο χαμός του Νίκου Πατενταλάκης ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία και πρώτη φορά που πιάνεται ασυνεπής στο ραντεβού του για κυνήγι που είχε κλείσει με το μακροβιότερο συνεργάτη του και λυράρη του Γιώργο Σακαλάκη στο χωριό του το Λαγολιό Δήμου Φαιστού, όπου αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 14.00 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Καλοστραθιά Νίκο, σε ευχαριστώ για την προσωπική σου βοήθεια αλλά και για την προσφορά σου στη μουσική μας παράδοση…ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

Κουμιανος Γιαννης
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑΧΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑ,,,,ΑΤΟΦΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ,,,,

Γρηγόρης Αλυσσανδράκης
Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης σεμνός και αληθινά μεγάλος έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι!
Από τους μουσικούς που γέμιζαν το πάλκο όπως λέμε με την παρουσία τους …
Στεναχωρέθηκα πολύ !
Καλή αντάμωση κ. Νίκο η Κρήτη και οι μερακλήδες σας οφείλουν πολλά για όσα αισθανθήκαμε μέσα από το άκουσμα του λαούτου σας και το μαντολίνου σας… Ήμουν τυχερός που σας είχα ακούσει σε νεαρή ηλικία στο κέντρο Κρήτη στους Αμπελόκηπους.

Χαραλαμπος Δεβεράκης
Κρίμα. Φτωχότερη η Κρήτη μας

Lekakis Giorgos
ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΦΗΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΩΉ ΚΑΛΌ ΤΑΞΊΔΙ ΝΙΚΌΛΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΣΟΥ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΉ ΜΑΣ ΠΑΡΆΔΟΣΗ

Γιωργος Παπατσαρας
Σήμερα έφυγε ένας καλός φίλος και ένας Καλλιτέχνης….δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτόν τον άνθρωπο… Το Μόνο έχω να πω. Καλό ταξίδι. Εκεί που πάς και ελαφρύ το χώμα να σε σκεπάσει…. Φίλε Νίκο Χάρηκα που σε γνώρισα και από κοντά.. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Γιωργης Ραπτακης
Η πλήρη περιγραφή τση προσωπικότητας του…. “Από τσι ποιο ευγενικούς καλλιτέχνες του τόπου μας και τεράστιο ταλέντο στο είδος του”….
Κρίμα.

Ελενη Καργακη
ΚΡΙΜααΑΑΑ ..ΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΟΥ..ΑΞΙΟΛΟΓΟΣΚΑΛΙΤΕΧΝΗΣ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Κ ΣΥΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΑ

Γιαννης Παπατσαρας
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του καλός φίλος και συνεργάτης ο. Νίκος καλό παράδεισο φίλε μου

Dimitris Pattakodimitris
Κρίμα…..θερμά συλλυπητήρια αξιόλογος άνθρωπος και καλλιτέχνης Καλό παράδεισο

Μιχάλης Οδ. Πλατύρραχος
Δάσκαλος ανθρωπιάς σεμνότητας ήθους και ύφους όχι μονάχα μουσικά αλλά και σαν άνθρωπος γιατί πρώτα είσαι άνθρωπος και μετά καλλιτέχνης. Ευχαριστώ για όλα δάσκαλε. Αιωνία σου η μνήμη δεν θα σε ξεχάσω ποτέ…

Γιαννης Πετσακης
ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΙΚΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΙΗΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΘΤΟ ΗΣΟΥΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟΥΤΟ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΆ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

Giannis Sifakis
Τά συλληπητηρια μου στην οικογένεια του καλό παράδεισο νά έχει Άνθρωπος Με Α. κεφαλαίο

Γιωργης Στιβακτακης
Ααααα ρε Νικόλα…καλή ανάπαυση να βρεί η ψυχή σου. θερμά συλλυπητήρια στους δικούς στου

Γιώργος Μπιτζανάκης
Άρχοντας σε όλα του .

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΕΛΙΔΑΚΗΣ
Καλό ταξίδι φίλε και συναδερφε Νίκο ο Θεός να σε αναπαύσει και καλό παράδεισο!!!!Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου!!!

Petros Kakepakis
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του… Καλό ταξίδι Νίκο… θα σε θυμόμαστε και θα σε μελετάμε πάντα….. Σε ευχαριστούμε πολύ

Manwlis Zervakakis
Απο τους πιο ταπεινούς Ανθρώπους που εχω γνωρίσει ποτέ όπως πολύ σωστά λες φίλε αυτό που χαρακτήριζε τον Πατενταλακη

Αλέξαντρος Παπαδάκης
Μακαρία ντου και τον ευχαριστούμενε για ό,τι προσέφερε σ’ εμάς…

Χαράλαμπος Καλομοίρης
Τά θερμά μού συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ό θεός νά τό ανάπαυση καλό τού ταξίδι

Μανώλης Αλεξάκης
Αν μα αρνηθειςνα μη το πης ποτέ σου σε κανένα…. Ενα από τα πιο ωραία τραγούδια που εχω ακούσει του Νίκου….. καλό ταξίδι φίλε Νίκο

Παντελης Σαλουστρος
ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ.ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΕΣ ΠΟΥ ΕΊΧΑΜΕ ΚΆΝΕΙ ΣΕ ΠΑΛΚΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΑ.ΚΑΛΟ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ.

Οργανοποιείο Φραγκιαδάκης Γεώργιος
Καλό ταξίδι Νικόλα θα σε θυμόμαστε πάντα! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια!

Kampourakis Emmanuel
Καλό ταξίδι Νίκο Πατενταλάκη! Ήσουν ένας αληθινός μερακλής.

 

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Γωνιανάκης – Βοσκάκι Official Audio Release 2024

Μουσική: Νίκος Γωνιανάκης Στίχοι: Δέσποινα Σπαντιδάκη Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Χαραλαμπάκης Μπάσο & μίξη mastering: Μαυράκης …