Μαρία Καλεντάκη – “Το Εννιαδέντρι – Αθιβολές κι απόζαλα”.

Ένα πραγματικά σπουδαίο έργο της συγγραφέως όπως θα διαπιστώσετε, το οποίο δώρισε εξ ολοκλήρου τα πνευματικά δικαιώματα στο Σύνδεσμο Ανάπλασης Εθιάς προκειμένου να εκδοθεί και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αυτό έγινε πράξη.

Ο αναγνώστης του,θα ζήσει την Εθιά μιας άλλης εποχής διαβάζοντας το,
ο παλαιός θα θυμηθεί παλιά ήθη, έθιμα,παραδόσεις,παιχνίδια, συνταγές,κλπ ,ενώ ο νέος θα μάθει τα παραπάνω και ταυτόχρονα θα καταλάβει τι θα πει φτώχεια με αξιοπρέπεια μαζί.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Νικόλαο Συριγωνάκη που υλοποίησαν άμεσα το αίτημα μας, αφού το υψηλό κόστος της έκδοσης ήταν αδύνατο να το αναλάβει ο σύλλογος μας.


Επίσης την συγγραφέα συντοπίτισσα μας κ. Μαρία Καλεντάκη για αυτή την μεγάλη προσφορά στο Σύνδεσμο Ανάπλασης Εθιάς.
Το βιβλίο αυτό που θα πρέπει να μπει σε κάθε σπίτι θα δίδεται δωρεάν στα μέλη του συλλόγου,μετά την ετήσια οικονομική συνδρομή του κάθε μέλους.


Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθει σχετική παρουσίαση του βιβλίου από την Περιφέρεια Κρήτης και το Σύνδεσμο Ανάπλασης Εθιάς.
Με εκτίμηση
ΔΣ Συνδέσμου Ανάπλασης Εθιάς

Μαρίας Καλεντάκη
“Το Εννιαδέντρι – Αθιβολές κι απόζαλα”.

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Καλεντάκη “Το Εννιαδέντρι Αθιβολές κι Απόζαλα”από το Σύνδεσμο Ανάπλασης Εθιάς,
γιατί ήδη η επιτυχία της, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Τα αμέτρητα συγχαρητήρια από τους παρόντες στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ ,αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απ’ ευθείας ζωντανή μετάδοση της βραδιάς μας συγκινησαν ιδιαίτερα,και ταυτόχρονα
ανέβηκε ο πήχης ευθύνης μας,ακόμα πιο ψηλά.


Μια υπέροχη βραδιά Εθιανού πολιτισμού μέσα στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου,με υπέροχους αφηγητές αποσπασμάτων του βιβλίου, θα μείνει αξέχαστη σε όλους.
Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει από κοντά την συγγραφέα που κατέγραψε με την πένα της τη ζωή των Εθιανών στις δεκαετίες ’50&’60, να της σφίξουν το χέρι δίδοντας της τα συγχαρητήρια που της αξίζουν,και φυσικά να την συγκινήσουν ιδιαίτερα.


Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη βραδιά ήταν η αιτία να καταταχθεί η
Εθιά ακόμα πιο βαθιά στις καρδιές όλων μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους
-της Αρχιεπισκοπής Κρήτης,
-της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας και της Ενορίας Εθιάς,
-του Δήμου Ηρακλείου,
-του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, δημάρχου,αντιδημάρχων ,
προέδρων,δημ.συμβούλων κλπ,
-των μελών παλαιοτερων ΔΣ του Συνδέσμου Ανάπλασης Εθιάς
– τον εισηγητή παρουσιαστή Βελεγρακη Μιχάλη
-τους αφηγητές των αποσπασμάτων του βιβλίου κα.Κοντού,κ.Λουκαδάκη,κ.Καργάκη
-την κ. Βούλα Επιτροπάκη,
Τους χορηγούς δωρεάν επικοινωνίας
-Ράδιο Ερωτόκριτος 87, 9
-Foto-kik, live μεταδόσεις Κικάκη Νίκο
-Κρήτη ΤV
-ekriti
-cretalive
-Αντίλαλος Μεσαράς


-το συγκρότημα του Κωστή Κακουδακη,Μιχάλη Πετσάκη, Φανούρη Καλεμάκη και Μιχάλη Μαυράκη που έντυσαν με παραδοσιακή μουσική του τόπου μας,τη βραδιά,
και όλους όσους κοινοποιήσετε την παρουσίαση μας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης για την οικονομική στήριξη έκδοσης των βιβλίων μας,”Το Εννιαδέντρι Αθιβολές κι Απόζαλα” της Μαρίας Καλεντάκη και του βιβλίου
“Εθιά οι ρίζες μας ” του αείμνηστου συντοπίτη μας Αγαθάγγελου Αγγελιδάκη.
Ειδικά τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Συριγωνάκη Νικόλαο για την άμεση ανταπόκριση των σχετικών αιτημάτων μας.
Νιώθουμε υπερήφανοι για την κίνηση αυτή της κ. Μαρίας Καλεντάκη η οποία είναι πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση και την ευχαριστούμε πολύ.
Θα ακολουθήσει και μια ακόμη μικρότερη παρουσίαση στο τόπο κατοικίας της συγγραφέως,στο Ροτάσι,σε συνεργασία με το πολιτιστικό σύλλογο Ροτασιου “το Ρύτιον” και την Ενορία Ροτασιου με ημερομηνία που θα συναποφασιστεί.
Τιμή μας η παρουσία σας στην πολιτιστική βραδιά μας καθώς και η παρακολούθηση από τη ζωντανή και μαγνητοσκοπημένη μετάδοσή της.
Με εκτίμηση
Σύνδεσμος Ανάπλασης Εθιάς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ 87,9 ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…

Το νέο βιβλίο της μπορείτε να το ζητάτε στο τηλέφωνο 6970986090 μια και την διάθεση έχει ο σύνδεσμος ανάπλασης Εθιάς και ο πρόεδρος κύριος Γεώργιος Δολαψακης.

Ελέγξτε επίσης

Αντώνης & Δημήτρης Αποστολάκης – Συρτά

Καλεσμένος στο προσωπικό μου στούντιο ηχογραφήσεων ο Πατέρας μου Αντώνης Αποστολάκης. Παίζουμε δύο συρτά σε …