Τα S/Μ Χαλκιαδάκης και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης μαζί για «μια οικογένεια για κάθε παιδί»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Στο σημαντικό εγχείρημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης να βρεθεί «μια οικογένεια για κάθε παιδί» συντάσσονται για μία ακόμη φορά τα Super Markets Χαλκιαδάκης μέσω της ανανέωσης μιας σημαντικής δωρεάς που συμβάλλει στην ενδυνάμωση του Κ.Κ.Π.Π.Κ. σε κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 έλαβε χώρα η δημοσιοποίηση της ανανέωσης της δωρεάς της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. προς το Κ.Κ.Π.Π.Κ. για μία Κοινωνική Λειτουργό για περίοδο ενός έτους, με αντικείμενο τη συνέχιση ενίσχυσης των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής των φιλοξενούμενων παιδιών στα Παραρτήματα Παιδικής Προστασίας του φορέα.  Η τελετή φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) στα Χανιά, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, του Τομεάρχη Χανίων – Ρεθύμνου της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. κ. Μανούσου Μπούχλη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Χανίων κ. Γιάννη Γιαννακάκη, της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρίας Δαμανάκη, των Αντιπροέδρων Α’ και Β’ κ. Γιώργου Κουκλάκη και Μιχάλη Κονταξάκη, του μέλους Δ.Σ. κ. Ζωής Μπριλλάκη, του εκπρόσωπου εργαζομένων κ. Χρήστου Ποντικάκη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του φορέα. Σημειώνεται ότι η παραπάνω δωρεά αποτελεί συνέχισης της πολύτιμης στήριξης που παρεσχέθη από την εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης το έτος 2021 μέσω της κάλυψης της δαπάνης δύο Κοινωνικών Λειτουργών για τον ίδιο σκοπό.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι: «Τρία χρόνια τώρα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε κάνει την παιδική προστασία σημαία της κοινωνικής πολιτικής μας. Θέλουμε όχι απλά να διασφαλίσουμε αλλά και να διαφυλάξουμε το δικαίωμα του κάθε παιδιού να μεγαλώνει σε μια οικογένεια. Γι αυτό με σκοπό και με αποκλειστικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών ενισχύουμε τους θεσμούς της αναδοχής και της υιοθεσίας. Και είναι σημαντικό για εμάς όταν σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, Πολιτεία και ιδιωτική πρωτοβουλία. Ευχαριστώ την εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. και την κα. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, που στηρίζουν έμπρακτα την επίτευξη αυτού του στόχου. Εξασφαλίσαμε για ακόμη μια χρονιά την ανανέωση της σύμβασης της κοινωνικής λειτουργού στο Ηράκλειο και συνεχίζουμε να διευκολύνουμε και επιταχύνουμε τις διαδικασίες της κοινωνικής έρευνας αλλά και της εκπαίδευσης των υποψηφίων για υιοθεσία και ανάδοχη οικογενειών. Με μικρά αλλά και μεγάλα βήματα αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες παιδικής προστασίας ώστε να βγάλουμε όλα τα παιδιά από τα ιδρύματα».

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Δαμανάκη δήλωσε « Η πολύτιμη δωρεά της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. προς το Κέντρο μας αλλά κυρίως προς όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά σε δομές παιδικής προστασίας και προς όλους τους υποψηφίους αναδόχους και θετούς γονείς του νησιού μας συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά. Εκ μέρους της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. και –προσωπικά- την κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, για την ανεκτίμητη συνεχιζόμενη στήριξη που δρα πολλαπλασιαστικά ως προς τους αποδέκτες της και συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της παιδικής προστασίας. Τις θερμές ευχαριστίες μας στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για την καθοριστική παρέμβαση και την υποστήριξή της για την πραγματοποίηση της δωρεάς και στον βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη για την συμβολή του και την πρόταση συνεργασίας των φορέων μας.»

Ο τομεάρχης των καταστημάτων Χανίων – Ρεθύμνου των Super Markets Χαλκιαδάκης κ. Μανούσος Μπούχλης δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι, που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στα Χανιά για ένα τόσο σημαντικό στόχο, “Μια οικογένεια για κάθε παιδί”. Ένα στόχο που δεν μπορεί να μη μας συγκινήσει, δεν μπορεί να μην μας παρακινήσει να συνεχίσουμε και φέτος να είμαστε συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια. Μετά την αποτελεσματική στήριξη που παρείχαμε στο Κέντρο Κοινωνικής Προνοιας της Περιφερειας Κρήτης το 2021, η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, θα συνεχίσει και για το 2022, βοηθώντας και  στηρίζοντας το σημαντικό έργο του Κέντρου σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα. Συγκεκριμένα, ανανεώνουμε την σύμβαση δωρεάς για την κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας μίας Κοινωνικής Λειτουργού για άλλο ένα έτος, με αντικείμενο την ενίσχυση των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής των φιλοξενούμενων παιδιών στα Παραρτήματα Παιδικής Προστασίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Συμβάλλουμε και εμείς λοιπόν από την πλευρά μας στην ενίσχυση της προσπάθειάς ούτως ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν μέσα σε μία οικογένεια και όχι σε καθεστώς ιδρυματικής φροντίδας, καθώς και να εκπληρωθούν τα όνειρα πολλών συμπολιτών μας να γίνουν θετοί ή ανάδοχοι γονείς.

Ευχόμαστε το έργο των κοινωνικών λειτουργών στα Χανιά, στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη να συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση των διαδικασιών αναδοχής στον τόπο μας, ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά να βρουν την αγκαλιά, την αγάπη και την φροντίδα ενός γονιού.»

 

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …