«Aνθρώπινη Ασπίδα» συμβολική τοποθέτηση μεταλλικής ράβδου στο Γεροπόταμο

Πρόταση-συμβολική τοποθέτηση μεταλλικής ράβδου, στο σημείο που παρασύρθηκαν τέσσερις συνάνθρωποι μας τον Φεβρουάριο 2019(Γεροπόταμος)και πνίγηκαν στα ορμητικά νερά.

Σε συνέχεια των δράσεων και των παρεμβάσεων του συλλόγου μας, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής απ’ όπου κι αν απειλείται , προχωρήσαμε στη κατασκευή ειδικών  μεταλλικών ράβδων, με τις οποίες θα μπορούν πλέον οι οδηγοί σε δύο πολύ επικίνδυνες  Ιρλανδικές διαβάσεις, να διακρίνουν το ύψος του νερού και όταν αυτό είναι αρκετά υψηλό, να αποφεύγεται η διάβαση τους.

Είναι πολύ σημαντικό οι οδηγοί να γνωρίζουν το ύψος του νερού στις Ιρλανδικές διαβάσεις, ενώ η πολιτεία από την άλλη οφείλει να λάβει κάθε δυνατόν μέτρο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Δημιουργήθηκαν αρχικά δύο μεταλλικές ράβδοι σε ιδέα των μελών του συλλόγου μας και σε κατασκευή Ηρακλειωτών επιχειρηματιών–τους ευχαριστούμε πολύ–οι οποίες και τοποθετήθηκαν ήδη σε δύο πολύ σημαντικά σημεία.

Αναγράφονται πάνω τα εκατοστά σε ύψος, ενώ είναι διακριτές ακόμα και την νύχτα, αφού είναι βαμμένες με μπογιά που διακρίνεται εύκολα, φωτιζόμενη από τους προβολείς των αυτοκινήτων.

Η πρώτη τοποθετήθηκε  με την βοήθεια των μελών μας,στην Ιρλανδική διάβαση του Κατσαμπά, κάτω από την γέφυρα της Αλικαρνασσού –ίσως η πιο πολυσύχναστη στο νησί–και η δεύτερη,  συμβολικά, στο σημείο όπου τον Φεβρουάριο του 2019 χάσαμε τόσο άδικα, τον Κώστα ,την Ροδούλα, την Μαριλένα και την Μαρία…

Απευθύνουμε έκκληση σε  Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα, να αγκαλιάσουν την ιδέα αυτήν, η οποία δεν κοστίζει, και θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει την σωτήρια λύση, για τους ανυποψίαστους οδηγούς στις τόσο επικίνδυνες  Ιρλανδικές διαβάσεις…

 

 

Ο  πρόεδρος                                 Με τιμή  το  Δ.Σ                                     Η γραμματέας

Φραγκίσκος Δασκαλάκης                                                                                 Μαρία Αποστολάκη

 

Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής-«Aνθρώπινη Ασπίδα»                                                                                                        

Υπεύθυνος : κ. Δασκαλάκης  Φραγκίσκος                                                                                                                                      

 Ταχ. Διεύθυνση :  Αγία Αικατερίνη, Καλλιόπης 1

Email :anthropiniaspida@yahoo.com

Facebook: Ανθρώπινη Ασπίδα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Κ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΔΙ : Καλλιοπης 1, αγια αικατερινη

ΤηλέφωνοΔΦΦ: 6945819963

T.Κ : 71307

Αρ. Πρωτ.24

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …