ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΤΩΝ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο Τυμπάκι συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμος Φαιστού έχει ήδη προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου, η χρηματοδότηση του οποίου θα υλοποιηθεί σε ποσοστό 100 % από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Με την ολοκλήρωση του, το νέο κλειστό γήπεδο στο Τυμπάκι θα μπορεί να φιλοξενεί αθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης και γυμναστικής.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.890.000 ευρώ, ενώ η υλοποίηση του από τη στιγμή υπογραφής της σύμβασης ορίζεται σε 18 μήνες.
Το θέμα προώθησης του νέου κλειστού γυμναστηρίου, καθώς και όλο το πλέγμα έργων που υλοποιείται στην περιοχή του δήμου Φαιστού συζήτησαν στο πλαίσιο συνάντησης τους στην Αθήνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αναλύθηκε η πορεία όλων των έργων σε επίπεδο αθλητισμού και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου, ενώ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι για πρώτη φορά ενδεχομένως και μετά από δεκαετίες δίνεται τόσο μεγάλη βαρύτητα στον τομέα του αθλητισμού, της υποστήριξης αθλητισμού ΑμεΑ, αλλά και των εγκαταστάσεων, με το Υπουργείο και το Δήμο να κατανοούν τη σπουδαιότητα της άθλησης και για την υγεία των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι, το κλειστό γυμναστήριο έχει εμβαδόν 1.002 τετραγωνικά μέτρα, χωρητικότητα περίπου 200 θεατές και θα αποτελείται από τρία βασικά τμήματα:
α) την αίθουσα συγκεντρώσεων και γυμναστικής,
β) το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων,
γ) τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

Ο εξωτερικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου θα περιλαμβάνει υπαίθριο χώρο μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, με σταθερές κερκίδες, θέσεις χώρου στάθμευσης, χώρους πρασίνου και κυκλοφορίας, περίφραξη και εισόδους εντός του οικοπέδου.

Ελέγξτε επίσης

Θάνατος 25χρονου-Άσκοποι πυροβολισμοί ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ-«AΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ-«AΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ» Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος, ενός εθίμου που …