Μαρία Γκούβα – Μη ρωτάς Official Video Clip

Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης
Μουσική: Νεκτάριος Κλωστράκης

“Μη Ρωτάς ” είναι το Νέο τραγούδι του Νεκταριου Κλωστράκη σε συνεργασία με την Μαρία Γκούβα και τον Γιάννη Θεοδωράκη ,που Κυκλοφορεί επίσημα απο την Crete Records της 30.04.2021 σε καθε ηλεκτρονικη πλατφορμα σε κάθε γωνιά της γής !

Το τραγούδι ντύνει μουσικά ο σπουδαίος Κρητικός Συνθέτης και Μουσικός Νεκτάριος Κλωστρακης ,ενώ Φωνητικά με την εντυπωσιακή φωνή της ,η Μαρία Γκούβα ,ή οποία δίνει ζωή και αναπνοή στους στίχους του πιό διάσημου Κρητικόυ Στιχουργού ,Γιάννη Θεοδωράκη !

Ο Νεκτάριος Κλωστράκης είναι από τους λίγους συνθέτες και παραγωγούς που αναζητά και διαλέγει να δουλέυει και να στηριζει νέους και ταλαντούχους τραγουδιστές και μουσικούς . ‘Ετσι και αυτή τη φορά διάλεξε τους καλύτερους και τους πιό ταλαντούχους να πλαισιώσουν την νέα καλλιτεχνική του δημιουργία που ονομάζεται ” Μη Ρωτάς”

Η Υπεροχη φωνή της Μαρία Γκούβα , ” ξεπλένει απο την ψυχή μας την σκόνη της καθημερινότητας “( Berthold Auerbach συγραφέας )

Η Μαριά Γκούβα Γεννημένη στην Άρτα στις αρχές της χιλιετίας ,αριστούχος σπουδάστρια

του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , παίζει κανονάκι και τραγουδά απο πολύ μικρή ηλικία και έχει παρει μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ήπειρο ενώ τον τελευταίο χρόνο διασκευάζει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια ενώ παράλληλα σχεδιάζει την κυκλοφορία του πρώτου της ολοκληρωμένου δίσκου !

Σε αυτό το τραγούδι η συμμετοχή του Γιάννη Θεοδωράκη με τους στίχους του μας οδηγεί να ξαναγαπήσουμε ή να συνεχίσουμε να αγαπάμε οτι θεωρούμε οτι μας έχει εγκαταλείψει ! Μια δήλωση πραγματικής αγάπης και πιστότητας που πραγματικά λείπει απο τις ζωές όλων μας !
Σε ευχαριστούμε Γιάννη !

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Μαρία Γκούβα: κανονάκι
Μανώλης Δρίμης: κιθάρες
Θάνος Γιακουμάκης: τσέλο
Παναγιώτης Σφακιανάκης: κρουστά
Μιχάλης Μαυράκης: κόντρα μπάσο

Γιώργος Σπανός: Σκηνοθεσία, Μοντάζ

Μιχάλης Μαυράκης (mavrakisound, Ηράκλειο) ηχοληψία, mastering

Η ηχογράφηση των κρουστών έγινε στο MP STUDIO (Μίλτος Παπαϊωάννου, Ρέθυμνο)

Επιμέλεια παραγωγής: Νεκτάριος Κλωστράκης

ΣΤΙΧΟΙ
Λίγο πριν φύγει να χαθεί
στη θάλασσα να σβήσει
ρώτα τον ήλιο να σου πει
αν σε ‘χω εγώ αγαπήσει

Όταν θα βγει τ’ ολόγιομο
φεγγάρι να ρωτήσεις
Πόσο πολύ σε αγαπώ
να πάρεις απαντήσεις

Μονάχα εμένα μην ρωτάς
αν σ’ αγαπώ ψυχή μου
Μα όλος ο κόσμος έμαθε
πως είσαι η ζωή μου

Το σ’ αγαπώ μου θα στο πει
όταν συναντηθείτε
Η θάλασσα που έχει πολλά
για μας τους δυο να πείτε

Αν σ’ αγαπώ του ουρανού
ρώτησε τα αστέρια
Που κάνω ευχές για να βρεθείς
μέσα στα δυο μου χέρια

Μονάχα εμένα μην ρωτάς
αν σ’ αγαπώ ψυχή μου
Μα όλος ο κόσμος έμαθε
πως είσαι η ζωή μου

Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο..
Όλα γίνονται για ένα σκοπό. Σαν συνθέτης αυτού του τραγουδιού και ακούγοντάς το στην τελική του μορφή με την υπέροχη φωνή σου να το ερμηνεύει, ναι , ήταν γραφτό να γίνει αυτή η υπέροχη συνεργασία. Έκανες δικά σου μουσική και στίχο και είναι…..δικά σου !!! Και ξέρεις γιατί…;;; Όχι επειδή ο Γιάννης και εγώ στα δώσαμε με την καρδιά μας , εννοείται, αλλά γιατί η ψυχή σου , η καρδιά σου όλο σου το “είναι” άρπαξε με τόση λαχτάρα αυτό το τραγούδι όπως ένα ” μικιό κοπέλι ” βουτά με όλη του την ταχύτητα και με όλη του την δύναμη να πιάσει το καινούριο του παιχνίδι και αφού το σφίξει στην αγκαλιά του μετά παίζει ατελείωτα με αυτό…
Δεν τραγούδησες απλά για να τραγουδήσεις μόνο . Τραγούδησες γιατί ο Θεός σε έφερε στον κόσμο γι’ αυτό, για να τραγουδάς δηλαδή και επειδή σε αγαπά σου χάρισε το πρώτο…δικό σου …παιχνίδι-τραγούδι. Και εσύ το άρπαξες. Και όλοι και είδαμε και ακούσαμε με πόση λαχτάρα το “βούτηξες” .
Χαλάλι σου κοπελιά μου , χίλιες φορές χαλάλι ,,,!!!!
Νεκτάριος Κλωστράκης

Σε ευχαριστώ που αγκάλιασες την ψυχή μου με την εξαιρετική ερμηνεία σου, να σε έχει ο θεός καλά να μας τραγουδάς και να τραγουδάς γιατί γι αυτό τον σκοπό ήρθες !! Πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές του τραγουδιού !!Γιάννης Θεοδωράκης

Μεγάλη μου χαρά να έχω βάλει και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα! Είμαι σίγουρος πως θα ταξιδέψει ψηλά στους μουσικούς ουρανούς, ξεπερνώντας θάλασσες, βουνά και σύνορα! Καλοτάξιδο!
Γιώργος Σπανός

Ελέγξτε επίσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΝΑΥΑΓΟΣ Official Video Clip © 2024

Στίχοι : Γιάννης Θεοδωράκης Μουσική : Δημήτρης Παπαδάκης Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον …