Στον Ερωτόκριτο ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, μίλησε στον Ερωτόκριτο  στην εκπομπή του Μανόλη Λεκάκη για τον ραδιομαραθώνιο της 29ης Δεκέμβρη …ακούστε…

Οι ακροατές των σταθμών μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνοντας SMS ή κάνοντας κλήση στο 19810. Πιο συγκεκριμένα:

Κλήση στο 19810 από σταθερό ή κινητό (χρέωση: από σταθερό 2,60€ με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας από κινητό 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας)
 SMS στο 19810 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ (χρέωση 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας)

Επίσης, στο www.hamogelo.gr μπορείτε να βρείτε και άλλους τρόπους από Ελλάδα και εξωτερικό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Βασικά στοιχεία 25 χρόνια
9 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος, εξέφρασε στο προσωπικό του ημερολόγιο την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος για όλα τα παιδιά.
Ο Ανδρέας έγραψε στο ημερολόγιό του, λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή:
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαϊ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτήτε λοιπόν κι αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγετε: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.

Σήμερα, 25 χρόνια μετά, την επιθυμία του Ανδρέα έχει διαδεχθεί ένας Οργανισμός, όπου τις Αξίες, την Αποστολή και το Όραμα του, έχει αγκαλιάσει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, των θεσμών και των συμπολιτών μας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναπτύξει ένα μοναδικό, και για τα διεθνή δεδομένα, δίκτυο παροχής υπηρεσιών σε κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κρίσιμους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας.

Συνεργαζόμενοι με τους θεσμικούς φορείς της χώρας και με την υποστήριξη των συμπολιτών μας, ιδιωτών και επιχειρήσεων, έχουμε επιτύχει μαζί να καλύψουμε ολιστικά τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών αλλά και να διαμορφώσουμε μία κουλτούρα ουσιαστικής αλληλεγγύης, συνειδητής συμμετοχής και προσφοράς.

Βασικά στατιστικά στοιχεία
1995 – 2020

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε συνολικά 1.728.626 παιδιά και τις οικογένειές τους

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει μεγαλώσει 850 παιδιά στα 11 σπίτια του

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 3 Γραμμές απάντησε σε 4.280.392 κλήσεις

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 268.979 παιδιά στον τομέα της Υγείας

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 1.224.925 παιδιά στον τομέα της Βίας

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 1.728 παιδιά στον τομέα της Εξαφάνισης

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε 143.667 παιδιά στον τομέα της Φτώχειας

 Περισσότεροι από 15.000 χορηγοί και υποστηρικτές

 Περισσότεροι από 12.500 εθελοντές

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη, δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια
 Δωρεάν
 365 ημέρες τον χρόνο
 24 ώρες την ημέρα

1. Λήψη ανώνυμων και επώνυμων αναφορών για παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο, μέσω της Γραμμής SOS 1056 και προώθηση στους αρμόδιους φορείς
2. Λήψη και διαχείριση αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών θυμάτων βίας
3. Φιλοξενία παιδιών θυμάτων βίας κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής στα Σπίτια του Οργανισμού
4. Επιτόπια παρέμβαση για παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο (ασφαλής μεταφορά του παιδιού συνοδεία Κοινωνικού Λειτουργού ή Ψυχολόγου με τα οχήματα άμεσης Επέμβασης του Οργανισμού, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον – συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί άμεσα λύση)
5. Συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες, μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης Παιδιών 116111
6. Διαδραστικές, βιωματικές δράσεις σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς/ κηδεμόνες και στην κοινότητα (θεματικές: Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιού, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός, Διαδίκτυο)
7. Προληπτική Ιατρική και Οδοντιατρική
8. Δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας
9. Διακομιδές με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών
10. Φροντίδα παιδιών στα Νοσοκομεία, που βρίσκονται εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής
11. Υλική, ιατρική, εκπαιδευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ή/και προβλήματα υγείας
12. Διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, εφήβων καθώς και ενηλίκων (18 εώς 60 ετών) που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου
13. Συντονισμός και ενεργοποίηση AMBER ALERT HELLAS & MISSING ALERT HELLAS
14. Ενεργοποίηση Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις εξαφάνισης, καταστροφών κ.λ.π.
15. Υποστήριξη γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας με παιδιά

 

Ελέγξτε επίσης

Αντώνης Μαλλιωτάκης – ”Μάνα μου” (Official music video)

Μουσική: Αντώνης Μαλλιωτάκης Στίχοι: α) Μανώλης Λεοντάκης β) Κατερίνα Αεράκη Λύρα-τραγούδι: Αντώνης Μαλλιωτάκης Λαούτο: Μανώλης …