ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΤΗ – ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ (Official Video Clip © 2020)

Μουσική : Μανιουδάκης Νίκος
Στίχοι : Λουλάκης Μιχάλης

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του Μιχάλη Λουλάκη, για τον Άη Γιώργη τον Μεθυστή που γιορτάζεται στις 3 του Νοέμβρη.
Οι μνήμες μου δεν είναι πολλές, μα θυμάμαι σ´τσι μπάντες μου στην πάνω ρίζα, τη μέρα τ ΄Άη Γιωργιού του Μεθυστή, τους χωριανούς να ανοίγουν τα βαρέλια τους για το καινούργιο κρασί της χρονιάς, και αυτό ήταν η αφορμή πάντα για παρέες αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.
Σε συνδυασμό, με τους Γιώργηδες του χωριού να γιορτάζουν και να κάνουν τα έξοδά τους, εκείνη τη μέρα για την ονομαστική τους εορτή.
Γιατί….ήταν, και είναι η Αργία τους, και η μεγάλη τους εορτή.

Αφιερωμένο σε όσους γιορτάζουν τον Άη Γιώργη τον Μεθυστή .

Νίκος Μανιουδάκης ©11.2020

Εικονογράφηση βιβλίου : Πρινάρης Στέλιος
Επιμέλεια βίντεο : Κοντοχριστοφής Γιώργος
Ηχογράφηση : Studio “Κούμος”
Ηχοληψία : Μανιουδάκης Νίκος
Mastering : Μαυράκης Μιχάλης

Τραγούδι , λύρες , λαούτο , κιθάρα ,
προγραμματισμός & ενορχήστρωση :
Μανιουδάκης Νίκος

Official page: https: https://www.facebook.com/manioudakis

Ο Νίκος Μανιουδάκης ασχολείται με τη λύρα απο ηλικία εννιά ετών. H επαφή του με το κοινό ξεκίνησε στα δώδεκά του χρόνια, όταν τον κάλεσαν να παίξει λύρα σε κρητικό γάμο. Από μικρό παιδί μέχρι και σήμερα παίζει σε κρητικά γλέντια.

Από ηλικία είκοσι ετών είχε δώσει το στίγμα του, έχοντας στην κατοχή του δικές του συνθέσεις κομματιών στο μοτίβο της κρητικής μουσικής. Πάνω στο πάλκο δημιουργεί, γίνεται ένα με τη λύρα και μας ερμηνεύει την αρχέγονη κρητική μουσική με ορθότητα και ακρίβεια.

‘’Υπάρχει ανάμεσα μας ένα νέο ρεύμα που σέβεται τις παλιές αξίες, δεν τις καταργεί αλλά δημιουργεί εξίσου σημαντικές νέες αξίες’’.

Ελέγξτε επίσης

Μαρία Τζομπανάκη – Το Τραγούδι Της Μαρίας (Official Audio Release)

Καλλιτέχνης: Μαρία Τζομπανάκη Συνθέτης: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Στιχουργός: Σούλα Δασκαλομαρκάκη Έτος Κυκλοφορίας: 2024 Alpha Records