Γιώργος Παπαδάκης – “Βιώματα”

Γιώργος Παπαδάκης – Βιώματα 4 CD 

Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Παπαδάκη με τίτλο Βιώματα.

Τετραπλή πολυτελή κασετίνα από την CRETAPHON με την φωνή του αηδονιού της Κρήτης..

Ζητήστε την σήμερα σε όλα τα δισκοπωλεία..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Βαλί Καινουργίου του νομού Ηρακλείου (Μεσσαρά).
Ο πατέρας του, γλεντζές και με ωραία φωνή, του μετέδωσε την αγάπη για τη μουσική, το τραγούδι και την καλή παρέα και ο ίδιος του αγόρασε μια λύρα όταν ήταν 16 χρονών.
Παρόλα αυτά δεν ήθελε να γίνει ο γιος του καλλιτέχνης.
Ο Γιώργος όμως είχε μεράκι με τη λύρα κι έφευγε από τα χωράφια, όπου ήταν απασχολημένος με γεωργικές εργασίες, για να προλάβει την περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή των αδελφών Κουτσουρέλη “Κρητικό Μεσημέρι”, μέσω της οποίας έρχεται σ’ επαφή με τις μεγάλες μουσικές εκτελέσεις του Σκορδαλού, του Μουντάκη και άλλων δημιουργών.
Τα ακούσματα αυτά, όπως επίσης και τα πρώτα του βιώματα στο χωριό με το λυράρη Φίλιππο Λατζουράκη και άλλους οργανοπαίχτες της περιοχής, θα είναι εκείνα που θα τον στρέψουν καθοριστικά στο χώρο της κρητικής μουσικής.
  

Από τα 23 του χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη λύρα, εμφανίζεται σε κέντρα, ταξιδεύει σε περιοδείες στο εξωτερικό, βγάζει δίσκους, πάντα με επιτυχία. Το 1987 συνεργάστηκε δισκογραφικά με το δάσκαλο του κρητικού λαούτου και συνθέτη Ευάγγελο Μαρκογιαννάκη από το Σπήλι Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνης δίνοντάς μας το δίσκο “Γιώργος Παπαδάκης”.
Εξάλλου έχει λάβει μέρος με μουσικές γέφυρες σε θεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και σε εκπομπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές.
Έμπειρος και καταξιωμένος πλέον, αλλά και αγαπητός σε όλους τους φίλους της καλής κρητικής μουσικής, δίκαια θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και αυθεντικότερους Κρητικούς μουσικούς της γενιάς του.

Ελέγξτε επίσης

Ο Κοτσυφός – Κανάκης Κουκλινός Αλέκος Καλεμάκης Δημήτρης Αντωνάκης Νέο τραγούδι ©2024

Ένα νέο τραγούδι με άρωμα Κρήτης με την λύρα του Κανάκη Κουκλινού … Στίχοι: Γαριπαντώνης …