Σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης και Κλινική Ψυχικής Υγείας Αγ. Χαράλαμπος για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Κοινή δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας πραγματοποιούν τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης σε συνεργασία με την Κλινική Ψυχικής Υγείας Άγιος Χαράλαμπος, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι προσωπικό της Κλινικής Άγιος Χαράλαμπος θα βρίσκεται στα Χαλκιαδάκης MAX Αλικαρνασσού (Μαυσώλου και Ηροδότου) και Άι Γιάννη (Κρασαδάκη και Κασομούλη) για την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της ψυχικής υγείας για όλους. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Κλινικής θα είναι εκεί για να την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για θέματα ψυχικής υγείας, με προτροπές όπως:
– «Μπορώ να βοηθήσω;»
– «Σ’ αγαπώ όπως είσαι»
– «Δεν είσαι μόνος»
– «Είμαι εδώ για να σ’ ακούσω».
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας και την ουσιαστική στήριξη σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης, για μια υγιεινή διαβίωση σε ένα κοινωνικό, ανθρώπινο και υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους.

Η δράση εμπνέεται από την πρόσφατη παρότρυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας :
 ως άτομα, να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις για την υποστήριξη της ψυχικής μας υγείας και να στηρίξουμε τους φίλους και την οικογένεια που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν

 ως εργοδότες, να λάβουμε μέτρα για τη δημιουργία προγραμμάτων ευεξίας των εργαζομένων

 ως κυβερνήσεις, να δεσμευτούμε για τη δημιουργία νέων ή τη βελτίωση υφιστάμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και

 ως δημοσιογράφοι, να εξηγήσουμε τι άλλο μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί για να γίνει η ψυχική υγεία πραγματικότητα για όλους.
Οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19 που βλέπουμε στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, με αυξημένα περιστατικά κατάθλιψης και χρήσης βλαβερών ουσιών ας είναι μια ευκαιρία να αρχίσει ο κόσμος να ασχολείται με την ψυχική του υγεία που παραδοσιακά παραμελεί, επισημαίνει η Δρ. Εύα-Μαρία Τσαπάκη.

Ελέγξτε επίσης

Νίκος Γωνιανάκης – Βοσκάκι Official Audio Release 2024

Μουσική: Νίκος Γωνιανάκης Στίχοι: Δέσποινα Σπαντιδάκη Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Χαραλαμπάκης Μπάσο & μίξη mastering: Μαυράκης …