194 σελίδες γεμάτες κρητική μουσική

Αφιερωμένες στους Καλλιτέχνες κρητικής μουσικής Ιωάννη Δερμιτζάκη και Ιωάννη Μπουρμπουδάκη, αλλά και στο χωριό Σταμνοί Πεδιάδος, είναι οι περίπου 200 σελίδες του βιβλίου «Σταμνοί Μουσικά και άλλα ανάλεκτα».

Το βιβλίο ομάδας συγγραφέων με επιμέλεια του Κώστα Παπαδάκη παρουσιάζεται την Κυριακή 23 Ιουλίου στο χωριό Σταμνοί Πεδιάδος, υπό την αιγίδα του δήμου Χερσονήσου.

Την οργάνωση της βραδιάς έχουν ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταμνιών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο εκτείνεται σε 194 σελίδες αφιερωμένες στη μουσική διαδρομή των δύο καλλιτεχνών με ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τη ζωή τους. Περιέχει δύο cd και ένα dvd, τα οποία και σχολιάζονται μουσικολογικά. Περιλαμβάνει ακόμη στοιχεία ιστορικά, λαογραφικά, αρχαιολογικά, στοιχεία καθημερινότητας κλπ. και αναφέρεται σε μνημεία του οικισμού (εκκλησίες, πατητήρια κ.ά).

Στη διάρκεια της παρουσίασης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, ο κος Μανόλης Βεληβασάκης, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και του ιδρύματος «Πολιτισμική Κρήτη» με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος αποτελεί και ευγενικό χορηγό σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου για την οικονομική κάλυψη της έκδοσης.

Εν συντομία θα μιλήσουν ακόμη ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταμνιών, ο εκ των συγγραφέων Κώστας Παπαδάκης και άλλοι.

Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί και από κρητική μουσική παλιών και νέων Κρητών καλλιτεχνών.

Την όλη εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κος Ντίνος Κωνσταντόπουλος.

Πηγή: neakriti.gr

Ελέγξτε επίσης

Τσικνάκης Γιάννης – Το βοτάνι (Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος)

Λύρα – Λεμάν – Βιόλα: Τσικνάκης Γιάννης Τραγούδι: Καλεμάκης Αλέκος Λαούτο: Στεφανουδάκης Φάνης Κιθάρα: Τσικνάκης …