Ο Βασίλης Σκουλάς στον Ερωτόκριτο την Τετάρτη 13 Ιουλίου ΑΚΟΥΣΤΕ

Ο Βασίλης Σκουλάς στον Ερωτόκριτο την Τετάρτη 13 Ιουλίου 17.00 με 19.00 το απόγευμα καλεσμένος μου στην έκτακτη εκπομπή “στα μυστικά ταξίδια μου” με την Χαρά Δρακουλάκη

Ο Βασίλης Σκουλάς αποτελεί πλέον ένα σύμβολο για την Κρήτη και την κρητική μουσική…Είναι ο άνθρωπος που έχει τιμήσει πολύ αξία και τα δύο.

Είναι ο άνθρωπος με σπουδαίες παραγωγές και ακόμα πιο σπουδαίες συνεργασίες. Μια φωνή ξεχωριστή για όλη την Ελλάδα, που τα τραγούδια του μας έχουν ταξιδέψει άπειρες φορές… μεγάλη η τιμή και χαρά που θα ξανασυναντηθούμε ραδιοφωνικά .!!από την συχνότητα του Ερωτόκριτου 87.9

ακούστε μας εδώ ζωντανά 🎧🎵🎤

http://onradio.gr/player/

http://www.e-radio.gr/Erotokritos-Fm-879-Heraklion-i459/live

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1510

https://www.greekradios.gr/live/

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ 

Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήηθκε στ’Ανώγεια Ρεθύμνου το 1946 σ’ένα χώρο και μια μεγάλη οικογένεια με παράδοση στη μουσική και γενικότερα τις τέχνες. Εγγονός του Μιχάλη Σκουλά, σπουδαίου λυράρη της εποχής του και γιος του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Αλκιβιάδη Σκουλά ή Γρυλιού. Αρχίζει να μαθαίνει λύρα στα επτά του χρόνια και σε ηλικία μόλις 16 ετών κατορθώνει να καθιερωθεί ως ένας από τους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές του νησιού, χαράζοντας ήδη μια δική του πορεία στη κρητική μουσική παράδοση.
Στο κατώφλι 40 χρόνων συνεχούς και λαμπρής πορείας στο χώρο τόσο του παραδοσιακού όσο του σύγχρονου κρητικού τραγουδιού, ο Βασίλης Σκουλάς έχει να επιδείξει μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων καλλιτεχνικών εμφανίσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών, από Αμερική ως την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γερμανια, καθώς επίσης και στα στέκια που κατά καιρούς δημιούργησε για τη φιλοξενία της κρητικής μουσικής. Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι πέρα από τη γενικότερη προσφορά του στην κρητική μουσική, ο Βασίλης Σκουλάς καθιέρωσε ειδοκότερα τις Ανωγειανές κοντυλιές με το μοναδικό εκφραστικό του τρόπο και ταυτόχρονα έγινε φορέας επικοινωνίας με τον υπέροχο μαντιναδολογικό πλούτο του τόπου μας.
Ηχογραφεί για πρώτη φορά το 1969, όμως η ουσιαστική δισκογραφική παρουσία και η συνεργασία του με έντεχνους Έλληνες συνθέτες αρχίζει για το Βασίλη Σκουλά το 1980 με το “Σεργιάνισμα στην Κρήτη”και ακολουθούν η “Κρητική ανθολογία”, τα τραγούδια “Του σίδερου και του νερού” σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, οι “Χίλιες χρυσές αθιβολές”, του “Έρωντα και του καημου” η “Αναφορά στην Κρήτη” ο Πικραμένος αναχωρητής” σε ποίηση Ν.Βρεττάκου, οι “Δροσοσταλίδες” κ.α Παράλληλα την περίοδο 1981-85 πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στο θέατρο “Καφενείον η Ελλάς”και αμέσως μετά το θίασο του Γιάννη Βόγλη στην παράσταση του έργου του Ν.Καζαντζάκη Καπετάν Μιχάλης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Βασίλης Σκουλάς συνεχίζει ακόμα και σήμερα, με το ίδο πάθος και μεράκι της νιότης, να δημιουργεί και να εμφανίζεται στο δικό του στέκι, την πασίγνωστη “Ντελίνα”, στ’Ανώγεια Ρεθύμνου.

Ελέγξτε επίσης

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΡΟΥΝΙΑΝΑ ΑΞΕΝΤΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΞΕΝΤΙΑ 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΡΟΥΝΙΑΝΑ ΑΞΕΝΤΙ ΑΥΞΕΝΤΙΑ 2022 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ …