Ερωτόκριτος  
 ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
    Α ΜΕΡΟΣ
    Β ΜΕΡΟΣ
    Γ ΜΕΡΟΣ
    Δ ΜΕΡΟΣ
    Ε ΜΕΡΟΣ
 ΠΗΓΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ
 ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
 ΑΡΜΟΛΟΗΜΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ
 ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
 ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΚΙΑ
 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΙΖΕΙ
 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
  Ενημέρωση  
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
 ΒΙΒΛΙΑ
 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 ΔΙΑΦΟΡΑ
 ΕΚΠΟΜΠΕΣ
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΦΙΛΟΙ
 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
 ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ
 ΜΑΝΤΙΝΑΔΟΛΟΓΟΙ
 ΜΟΡΦΕΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
 ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
 ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
 ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
  Ψηφοφορία  
Τι θέλετε να ακούτε περισσότερο στόν Ερωτόκριτο?
Νέες δισκογραφικές δουλειές
Τούς Πρωτομάστορες
Ζωντανές ηχογραφήσεις
Απο όλα αλλά σε Ενότητες
  Σήμερα γιορτάζουν:  
Φωκάς
Δείτε τις εορτές του μήνα
  Ρασιδάκης Μανόλης  
 
     ΜΑΝΩΛΗΣ      ΡΑΣΙΔΑΚΗ
 
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο Μανώλης  Ρασιδάκης  γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1961στο χωριό Μοναστηράκι του Δήμου Αρκαλοχωρίου. Από μικρός  έδειξε το πάθος και το μεράκι που είχε για τη λύρα, αφού μόνος του άρχισε να μαθαίνει και να παίζει από την ηλικία των δεκατριών χρόνων. Κλεινόταν στο δωμάτιο του ώρες ατελείωτες προσπαθώντας να μάθει τους σκοπούς που έπαιζαν τότε τα πρότυπα του, ο Σκορδαλός, ο Μουντάκης , ο Κλάδος , ο Σταυρουλάκης , ο Μελεσσανάκης.
   Στην πολύχρονη πορεία του στην Κρητική μουσική ο Μανώλης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες  όπως ο Βαγγέλης Τσαφαντάκης, ο Γιάννης Πετσάκης , ο Στέφανος Αναστασάκης, ο Παύλος Σηφάκης , ο Γιάννης Φραγκιαδάκης και ο Κώστας Καραντινός.
   Δισκογραφικά έχει παρουσιάσει τέσσερις προσωπικές δουλειές  ενώ έχει και πάρα πολλές συμμετοχές σε δίσκους φίλων και συνεργατών όπως ο Βαγγ. Τσαφαντάκης , ο Κώστας Καραντινός, ο Δημ. Παπαδάκης , οι Μιχάλης και Αντώνης Φραγκιαδάκης κ.α.
 

  Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μαρκάκη από τις  Κουρούνες Νεαπόλεως και έχει δυο γιους,   το Λευτέρη και τον Σταύρο, οι οποίοι είναι συνεργάτες του στο μουσικό σχήμα που έχει ο Μανώλης Ρασιδάκης , γεγονός που αποδεικνύει πως έχει κατορθώσει να μεταδώσει την αγάπη του για την παράδοση στα παιδιά του, υλοποιώντας τη ρήση του Νίκου Καζαντζάκη.
  Ο Μανώλης Ρασιδάκης ζει με την οικογένειά του στο Ηράκλειο και έχει ταξιδέψει δυο φορές στην Αυστραλία ,δυο φορές στη Κύπρο, ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας καλεσμένος από τοπικούς συλλόγους Κρητών, δίνοντας πάντα τον καλύτερο του εαυτό και διατηρώντας με σεβασμό το χρώμα και το άρωμα της κρητικής μουσικής. 
 
                                ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ  
                     ΜΑΝΩΛΗΣ  ΡΑΣΙΔΑΚΗΣ


Χρυσή αυγή η αγάπη μας κι εσύ με ήλιο μοιάζεις
και δε με γνοιάζει να καώ φτάνει να μ’ αγκαλιάζεις..
 
Αυτή η μαντινάδα του Κυριάκου Καραγιώργη έδωσε τον ομώνυμο τίτλο στην καινούργια προσωπική δισκογραφική  πρόταση του Μανώλη Ρασιδάκη που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τη δισκογραφική εταιρεία ΚΡΕΤΑΦΩΝ . Πρόκειται  για μια σπουδαία σε έμπνευση μουσική εκτέλεση , πραγματικά νέες συνθέσεις , οι οποίες όμως σέβονται την πλούσια κρητική παράδοση και δίνουν παράλληλα έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης.
 Ο δεξιοτέχνης λυράρης με μια ξεχωριστή ευαισθησία τόσο στο δοξάρι όσο και στο τραγούδι, δίνει μια σημαντική ώθηση στη δισκογραφία της Κρήτης, που ταλαιπωρείται αφάνταστα το τελευταίο διάστημα από κάθε λογής βανδαλισμούς και αισθητικές κακοποιήσεις.
 


Η μουσική ανήκει στον ίδιο το λυράρη εκτός από το τραγούδι « ψυχή και σώμα » που είχε παρουσιαστεί και διακριθεί το 2006,στο διαγωνισμό κρητικού τραγουδιού που διοργανώνει η ΚΡΗΤΗ TV και είναι δημιουργία του Γιάννη Καπετανάκη σε μουσική και στίχους. Στον Καπετανάκη ανήκουν και οι στίχοι του τραγουδιού « η νεράιδα ». Σε όλα τα άλλα τραγούδια του δίσκου, έχουν επιλεγεί στίχοι του Κυριάκου Καραγιώργη.
 Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε και ακούστηκε η δουλειά του Ρασιδάκη ξεχώρισαν τα τραγούδια «αγάπης λόγια» , « ο μερακλής » , « παράπονα του φεγγαριού »,
 « χρυσή αυγή » κ.α.
 Στα μουσικά όργανα συμμετέχουν εκτός από το Μανώλη Ρασιδάκη στη λύρα, οι δυο γιοι του ο Λευτέρης στο λαγούτο και ο Σταύρος στα κρουστά, ο Μανώλης Τσικνάκης στην κιθάρα και ο Μιχάλης Μαυράκης στο μπάσο.
Ακούστε τη χρυσή αυγή του Μανώλη Ρασιδάκη  και ταξιδέψτε σε μερακλίδικες  ερωτικές στράτες που ξυπνούν όμορφα και τρυφερά συναισθήματα και σίγουρα θα νιώσετε κι εσείς την αύρα του κρητικού πελάγου και το μεγαλείο της κρητικής ψυχής.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, 19/09/2006
  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ  
ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1931-2008
Τσουρουπάκης Γιώργος 1968-2008
Κονταρός Μανόλης
Νταγάκη Γεωργία
  Ενημέρωση  
Το «Μωσαικό» ΕΓΙΝΕ ΧΡΥΣΟ .. Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
O Μιχάλης και ο Αντώνης Φραγκιαδάκης παρουσίασαν το «Λαμί» στον Ερωτόκριτο
ΕΚΠΟΜΠΕΣ, 29/05/2015

ΜΙΧΑΛΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ - ΛΑΜΙ
O Γιάννης Γιαμαλής παρουσίασε «Το ίδιο λάθος»..
ΕΚΠΟΜΠΕΣ, 29/05/2015

O Γιάννης Φωτάκης παρουσίασε το «Μονοφατσώτικο νερό»
ΕΚΠΟΜΠΕΣ, 22/05/2015

  Ερωτόκριτος LIVE!  

Media Player

WinAmp
  Στείλτε το μήνυμα σας!  
Όνομα:
Μήνυμα:
  SMS  Loading...
  Στον αέρα...  
Ακούτε την εκπομπή "ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ" που παρουσιάζει o ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ και άρχισε στις 16:00

Ακολουθεί ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ στις 18:00 με την εκπομπή "ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΙΚΑ".

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ - Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - 24 ΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Τηλ.: 2892053500 - info@erotokritos.gr