Ερωτόκριτος  
 ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
    Α ΜΕΡΟΣ
    Β ΜΕΡΟΣ
    Γ ΜΕΡΟΣ
    Δ ΜΕΡΟΣ
    Ε ΜΕΡΟΣ
 ΠΗΓΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ
 ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
 ΑΡΜΟΛΟΗΜΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ
 ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
 ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΚΙΑ
 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΙΖΕΙ
 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
  Ενημέρωση  
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
 ΒΙΒΛΙΑ
 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 ΔΙΑΦΟΡΑ
 ΕΚΠΟΜΠΕΣ
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΦΙΛΟΙ
 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
 ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ
 ΜΑΝΤΙΝΑΔΟΛΟΓΟΙ
 ΜΟΡΦΕΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
 ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
 ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
 ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
  Ψηφοφορία  
Τι θέλετε να ακούτε περισσότερο στόν Ερωτόκριτο?
Νέες δισκογραφικές δουλειές
Τούς Πρωτομάστορες
Ζωντανές ηχογραφήσεις
Απο όλα αλλά σε Ενότητες
  Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας  
Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας
 

 
Πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα τα έργα την προσφορά και τις εκδηλώσεις της Παγκρήτιας αδελφότητας Μακεδονίας για ότι προσφέρουν με σεβασμό κα αγάπη και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο τον Κύριο Πέτρο Πετρακάκη και το μέλος Κύριο Διονύση Χανιωτάκη ..
 

Αριστερά ο Κύριος Πέτρος Πετρακάκης στην μέση ο Γιώργος Λεκάκης και δεξιά ο Γιατρός Κύριος Διονύσης Χανιωτάκης ..
 
 
Σε μια επίσκεψη στην βόρεια Ελλάδα ο Γιώργος Λεκάκης από τον Ερωτόκριτο ενημερώθηκε για τους Κρητικούς της Μακεδονίας και για την Παγκρήτιο .και πήγε και στο μεγάλο άγαλμα που κοσμεί την Θεσσαλονίκη του Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή και βρίσκετε ακριβώς κάτω από τα γραφεία της Παγκρητίου Θεσσαλονίκης..
 

 Η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας είναι ένα από τα ιστορικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1917, στην 4η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ( 1η Δεκεμβρίου 1913 ), ημέρα που αποτελεί έκτοτε την επίσημη γιορτή του Σωματείου. Οι ειδικές συνθήκες της εποχής, η καθοριστική συμμετοχή των Κρητών στο Μακεδονικό Αγώνα, η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, η παρουσία της Κρητικής Χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη καθώς και η δράση και ο ρόλος του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, έδωσαν τα πρώτα στοιχεία αλλά και τα πρώτα στελέχη στην Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας που κόσμησαν όχι μόνο τις Διοικήσεις του Σωματείου, αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης σε διάφορες χρονικές περιόδους και σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο Πανεπιστήμιο και στο οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης.

       Η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας δραστηριοποιείται στο χώρο της Μακεδονίας και ειδικότερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Φέρει την παράδοση των δεσμών αίματος Κρητών και Μακεδόνων, προϊόν της ιστορικής διαδρομής και των κοινών εθνικών αγώνων. Τα μέλη της, τόσο ατομικά όσο και οργανωμένα, συμμετέχουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης, μεταφέρουν τις εμπειρίες της κρητικής παράδοσης και συμβάλλουν στη σύσφιξη των δεσμών Κρήτης και Μακεδονίας.

       Σκοποί του σωματείου είναι η προαγωγή και προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, καθώς και η δημιουργία και καλλιέργεια σχέσεων φιλίας μεταξύ των μελών του σε συνδυασμό με τη συμβολή στην ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου με την ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

       Παράλληλα, το ενεργό ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα και η προάσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών αποτελούν έναν από τους κεντρικούς άξονες δράσης της Αδελφότητας.

       Η υποστήριξη όλων των δραστηριοτήτων κοινωνικού, πολιτιστικού, επιστημονικού αλλά και οικονομικού περιεχομένου που προέρχονται από Κρήτες στην καταγωγή και αναπτύσσονται στο χώρο δράσης του σωματείου, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών Κρήτης και Μακεδονίας και ταυτόχρονα αποτελεί παράγοντα προόδου και ευημερίας.

       Ένας ακόμη τομέας δράσης της Αδελφότητας είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων κοινωνικής βοήθειας και συμπαράστασης προς αναξιοπαθούντα μέλη της, αλλά και προς όποιον άλλο κρίνεται σκόπιμο, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες. ( όπως π.χ. η παροχή βοήθειας σε ιδρύματα της Κρήτης και της Μακεδονίας, σε σχολεία κ.λ.π. )

       Επίσης, μεγάλης σπουδαιότητας είναι η προσπάθεια της Παγκρήτιας Αδελφότητας για δημιουργία και καλλιέργεια σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης με άλλα Κρητικά σωματεία της Μακεδονίας, με σωματεία Κρητών σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, με μορφωτικούς - πολιτιστικούς - επαγγελματικούς - αθλητικούς και επιστημονικούς φορείς της Κρήτης και της Μακεδονίας, καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

       Τέλος, η συμβολή στη διατήρηση και ανάπτυξη της Κρητικής λαϊκής και πνευματικής παράδοσης καθώς και η δημιουργική αξιοποίηση των αγωνιστικών και ιστορικών παραδόσεων του Κρητικού λαού αποτελούν τους βασικούς άξονες παρέμβασης της Παγκρήτιας Αδελφότητας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Θεσσαλονίκης και, γενικότερα, της Ελλάδας, αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Μακεδονίας. Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για τη διάσωση των ηθών και εθίμων της Κρήτης και τη διάδοση του Κρητικού πολιτισμού η Π.Α.Μ. εδώ και τρία χρόνια καθιέρωσε την παρουσία της στα ερτζιανά της Βόρειας Ελλάδας με την εκπομπή "ΏΡΑ ΚΡΗΤΗΣ" από το Studio 3 και τους 103,6 FM.

Η εκπομπή είναι στον αέρα κάθε Κυριακή 5-7 μ.μ. από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο, με ενημέρωση, σχόλια, συνεντεύξεις και αναφορές στην Κρήτη και στα δρώμενα της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας με κρητική μουσική και τραγούδια.
Την εκπομπή μπορείτε να ακούτε από όλο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο και την διεύθυνση www.studio3.gr

       Η υλοποίηση όλων των παραπάνω επιτυγχάνεται μέσα από τον τρόπο λειτουργίας της Αδελφότητας, η οποία με τη συμμετοχή των 7.000 μελών της, έχει διαμορφώσει τα παρακάτω τμήματα : Χορωδία - Θεατρικό Τμήμα - Τμήμα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας - Τράπεζα αίματος - Τμήμα ιστορίας, λαογραφίας και θρησκευτικής παράδοσης - Τμήμα γυναικών - Τμήμα σύγχρονης πνευματικής δημιουργίας - Τμήμα νεολαίας και αθλητισμού - Τμήμα μουσικό και χορευτικό - Τμήμα ηλικιωμένων.

       Εκτός από τις κρητικές βραδιές κάθε Σάββατο στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος", Μητροπόλεως 100, πραγματοποιούμε κάθε χρόνο περισσότερες από 40 μεγάλες εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου, μέσα και έξω από την Παγκρήτια, κυρίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, θέλοντας να τιμήσει όλους τους Κρήτες εθελοντές που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι για την ελευθερία της Μακεδονίας και μέσα στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, αποφάσισε και  τοποθέτησε στο χώρο (πάρκο) μπροστά από την Π.Α.Μ. και δίπλα στον Λευκό Πύργο, τον ανδριάντα του Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή.
 
       Τέλος, από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της Παγκρήτιας είναι και η επί εικοσαετία έκδοση του περιοδικού ΝΕΑΡΧΟΣ με περιεχόμενο λαογραφικό και πολιτιστικό.

Ο ΝΕΑΡΧΟΣ κυκλοφορεί σε 4.000 τεύχη και αποστέλλεται στα μέλη της Παγκρήτιας και των Κρητικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης, σε 3.000 οικογένειες, στα κρητικά και μακεδονικά σωματεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στους Δήμους της Κρήτης, στις Αρχές Μακεδονίας και Κρήτης καθώς και στους παραγωγικούς φορείς και τα Μ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Κρήτης
 

 
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΦΙΛΟΙ, 14/07/2011
  ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΦΙΛΟΙ  
Η Τόνια μας ΗΡΘΕ στον Ερωτόκριτο
Επίσκεψη του Ερωτόκριτου στο Μουσείο οίνου της Οικογένειας Κουτσογιανόπουλου στην Σαντορίνη
Δύο Λυράρηδες.. δυο οργανοποιοί.. δυο φίλοι
Επίσκεψη στον Ερωτόκριτο από την Κύπρο
Επίσκεψη στο Αρχοντικό των Γαλιανών
  Ενημέρωση  
Το «Μωσαικό» ΕΓΙΝΕ ΧΡΥΣΟ .. Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
O Μιχάλης και ο Αντώνης Φραγκιαδάκης παρουσίασαν το «Λαμί» στον Ερωτόκριτο
ΕΚΠΟΜΠΕΣ, 29/05/2015

ΜΙΧΑΛΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ - ΛΑΜΙ
O Γιάννης Γιαμαλής παρουσίασε «Το ίδιο λάθος»..
ΕΚΠΟΜΠΕΣ, 29/05/2015

O Γιάννης Φωτάκης παρουσίασε το «Μονοφατσώτικο νερό»
ΕΚΠΟΜΠΕΣ, 22/05/2015

  Ερωτόκριτος LIVE!  

Media Player

WinAmp
  Στείλτε το μήνυμα σας!  
Όνομα:
Μήνυμα:
  SMS  Loading...
  Στον αέρα...  
Ακούτε την εκπομπή "ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΑ" που παρουσιάζει o ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ και άρχισε στις 00:00

Ακολουθεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΓΑΚΗΣ στις 07:00 με την εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ".

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ - Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - 24 ΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Τηλ.: 2892053500 - info@erotokritos.gr